Let op! Dit wordt de comeback van Agyness Deyn

Wat hebben we je frisse koppie gemist, Aggy! Maar ze is terug, niet als model, maar als actrice in de indiefilm Electricity (die misschien wel eens haar grote doorbraak zou kunnen worden.)

Meest gelezen

Vier jaar geleden verdween ze abrupt van de catwalk en besloot ze zich volledig op film te storten. Tussendoor lanceerde ze nog ‘even’ een eigen kledinglijn, Titel A, maar verder was het stil. Op hier en daar een minirolletje en een prachtig theaterstuk in West End na. ‘Ik denk dat toen ik stopte met modellenwerk, dit mijn coming of age was’, zegt Agyness in i-D zelf over de laatste jaren.

Electricity kan wel eens haar grote doorbraak worden. En terecht. Het regent lovende kritieken voor de acteerprestaties van het voormalige model.  ‘Ik kreeg het script doorgestuurd, loved it en deed auditie. Nou ja, ik maakte zelf een video want ik zat in L.A.. Een vriend nam het op, we stuurden het op en een paar maanden later kreeg ik de rol.’

Advertisement - Continue Reading Below

 

Ze speelt in de film Lily, een onverschrokken vrouw met temporaalkwab epilepsie, die de veilige haven van haar rustige kustdorpje verlaat voor de drukte van Londen op zoek naar haar verloren broer. Tijdens die zoektocht is het grootste obstakel haar ziekte die ieder moment kan toeslaan. Die epileptische aanvallen worden prachtig verfilmd in een soort dromerige Alice in Wonderland-stijl met versmeltende beelden, elektrische lichtstralen en fluorescerende kleuren.

Electricity was een groot succes op het London Film Festival en draait vanaf morgen in de UK. Het is wachten op de release in Nederland, maar hier is alvast de trailer als fijne teaser.

Meest gelezen