Hoe kon Scarlett trouwen zonder dat iemand het doorhad?

Het duurde twee maanden, ik herhaal, TWEE maanden voordat de wereld wist dat Scarlett Johansson getrouwd was.

Meer van Blog Anke Meijer
20 articles
Ook Frank Underwood kan een engerd zijn
Opinie: 'Sorry Meryl Streep, ik geloof je niet'
Daar is dat 'enge' woordje gender weer...

Twee maanden lang wist niemand dat Scarlett Johansson, een van Hollywoods grootsten, getrouwd was. Twee maanden... Van de gemiddelde realityster weten we het meestal binnen twee uur. Van Blake Lively wisten we het diezelfde avond.

Scarlett’s nieuwtje werd zondag door Page Six wereldkundig gemaakt, al was het een nieuwtje zonder echte bevestiging en zonder serieuze details. Behalve dan dat de ceremonie 'super intiem' was geweest omdat ze het alle twee 'privé wilden houden'. Ehm. Ja, dat lijkt me vanzelfsprekend in dit geval.

Advertisement - Continue Reading Below

Pas een dag na het Page Six-verhaal wist People bevestigd te krijgen dat de twee inderdaad op 1 oktober in Montana zijn getrouwd. Al heeft Scarlett’s woordvoerder tot op heden nog steeds niet gereageerd op de waarschijnlijk tientallen verzoeken om iets over de huwelijksgeruchten te zeggen.

Het is niet de eerste keer dat Scarlett in het geheim trouwde. Ook van haar en Ryan Reynolds’ bruiloft weten we tot op heden vrijwel niets. We hebben zelfs geen foto van het bijzondere gebak of een kunstige close-up van hun handen.

More From Blog Anke Meijer
20 articles
Ook Frank Underwood kan een engerd zijn
Opinie: 'Sorry Meryl Streep, ik geloof je niet'
Daar is dat 'enge' woordje gender weer...
Waarom Amber Tamblyn onze nieuwe held is
Waarom gossip zo veel beter is voor je

Wederom keihard bewijs dat het kan. Ook een hele grote Hollywood ster als Scarlett kan trouwen zonder dat de hele wereld het weet. En het coole is nog dat het haar weinig lijkt te interesseren dat we er nu achter zijn gekomen, of dat we het eerder nog niet wisten. Ze droeg immers een maand geleden in het openbaar al een nieuwe ring – waarschijnlijk haar trouwring. Daarmee lijkt het alsof ze nooit heeft geprobeerd het krampachtig geheim te houden. Blijkbaar kan Scarlett gewoon iets buiten de schijnwerpers doen zonder dat de hele wereld het meteen weet. Net als een normaal iemand.

Scarlett heeft het soort leven voor zichzelf gecreëerd en het soort mensen om zich heen verzameld waardoor ze grootse dingen kan doen – trouwen, baby’s baren – zonder dat de paparazzi en roddelbladen er bovenop zitten en er dingen worden gelekt. Dat dit nieuwtje zich na twee maanden via via heeft kunnen verspreiden tot Page Six is natuurlijk niet zo gek. Op een gegeven moment is er altijd wel een verre tante die het nieuwtje hoort en aan iedereen die ze kent doorvertelt. Zo wisten de media ook dat ze eerdaags ging trouwen omdat iemand het haar had horen zeggen op een of ander Hamptons feestje.

Natuurlijk kun je je ook zeven maanden in huis verstoppen tijdens je zwangerschap omdat je het privé wilt houden. En ik vind het nog steeds knap van Eva Mendes dat het haar gelukt is een heel kind te maken zonder dat iemand het doorhad. Al heeft Eva en Ryans totale geheimhouding er ook voor gezorgd dat we nu met z’n allen nog benieuwder zijn naar hun kind. Hoeveel mensen denk je dat er deze week klikten op de link ‘Eva Mendes reveals first photo of baby girl – sort of’? Ik vrees dat kleine Esmeralda het huis in L.A. nooit zal kunnen verlaten zonder belaagd te worden.

Nee, geef mij de manier van Scarlett maar. Ze heeft niet als een idioot lopen verhullen dat ze zwanger was, ging gewoon met bolle buik ijsjes eten in Parijs en rode lopers bewandelen. Aan de andere kant heeft ze nooit echt overhaar zwangerschap gesproken. Pas na de bevalling maakte ze bekend dat er een kind was, een dochtertje, en hoe ze heet. Verder heeft ze in een recent interview met het Duitse blad Gala welgeteld drie dingen over haar baby gezegd:

1. De baby ruikt lekker.

2. Ze weet nu pas hoe fantastisch een nacht ongestoord doorslapen eigenlijk is.

3. Ze moet nog steeds veel leren als moeder. 

Drie dingen die iedere nieuwe moeder waarschijnlijk over haarzelf en haar kind kan zeggen. Daarmee houdt Scarlett alle echte belangrijke dingen voor zichzelf en geeft ze ons, de wereld, toch het gevoel dat we dingen van haar mogen weten. Slim.

De leukste foto die ik tot op heden van Scarlett als nieuwe moeder zag, is deze. Wat een lieve foto, en daar hoef ik het kind niet eens voor te zien.