Angelina Jolie's hele slechte week

Opeens is ze een 'minimally talented spoiled brat' zónder de nominaties die ze zo graag wilde en mét een achterstand op nemesis Jennifer Aniston. What happened?

Meer van Blog Anke Meijer
20 articles
Jennifer Lawrence is razend over kritiek op jurk
Ook Frank Underwood kan een engerd zijn
Opinie: 'Sorry Meryl Streep, ik geloof je niet'

Als Jennifer Aniston en Angelina Jolie de score zouden bijhouden – en dat doen ze – dan staat het deze week 2 - 0 voor Jennifer. Of, als we heel nauwkeurig zijn, 2 voor Jennifer en min 1 voor Angelina. Want man, wat heeft Angelina een ontzettend slechte week.

Angelina is nu al weken haar Tweede Wereldoorlog-drama Unbroken aan het promoten. Ze sierde, vaak met haar hoofdrolspelers, belangrijke covers. Verscheen in verschillende talkshows. En liet zich op de juiste momenten met de juiste personen fotograferen (hallo Vivienne!).

Advertisement - Continue Reading Below

Denk niet dat dat laatste toeval is, alles in haar publieke leven wordt door Angelina gepland en uitgedacht. Van het verrassingshuwelijk (dat uitgebreid in de bladen terecht is gekomen) tot de (meeste) paparazzifoto's. Angelina is niet voor niks een van de beste spelers van Hollywood. Al lijkt het er op dat ze de laatste tijd wat steekjes heeft laten vallen.

RUZIE OP HET BALKON
Zo verschenen er opeens een paar weken geleden foto's van Brad en Angelina, ruziënd en rokend, op een balkon in Sydney. Geen geplande paparazzifoto's zoals gebruikelijk, maar foto's waarvan het stel niet wist dat ze werden genomen. De beelden passen daarom niet in het plaatje dat de twee ons nu al jaren zeer succesvol voorschotelen. De Brad en Angelina die wij kennen, hebben immers geen ruzie (ook al heeft ieder koppel weleens ruzie) en Angelina rookt al helemaal niet (ook al is het een goed bewaard geheim in Hollywood dat ze dat wel doet). Het is zeldzaam wanneer dit soort foto's worden gemaakt én nog zeldzamer dat ze naar buiten worden gebracht zonder dat de oppermachtige Angelina het kan stoppen.

More From Blog Anke Meijer
20 articles
Jennifer Lawrence is razend over kritiek op jurk
Ook Frank Underwood kan een engerd zijn
Opinie: 'Sorry Meryl Streep, ik geloof je niet'
Daar is dat 'enge' woordje gender weer...
Waarom Amber Tamblyn onze nieuwe held is

En dat was niet het enige dat Angelina de afgelopen weken niet onder controle wist te houden. Want ondanks haar keiharde promotietour (die eigenlijk al begon bij het verrassingshuwelijk afgelopen zomer), is Unbroken deze week NIET genomineerd voor een Screen Actors Guild Award (SAG's) of een Golden Globe. En vooral dat laatste is pijnlijk, want bij de Golden Globes is een nominatie meer een soort uitnodiging dan een echte nominatie.

Weet je nog dat Angelina en Johnny Depp jaren geleden voor die draak The Tourist genomineerd werden? Dat was typisch zo'n nominatie die de Globes alleen maar uitgeven om te garanderen dat de sterren ook naar het prijzengala komen.

Maar de Golden Globes lijken hun strategie te hebben aangepast. Want Angelina werd niet eens genomineerd voor haar rol in Maleficent, en dat terwijl de Globes een aparte categorie speciaal voor comedy en musical hebben. Quvenzhane Wallis, het meisje dat Annie speelt in de remake met Cameron Diaz, werd bijvoorbeeld wel genomineerd. Een keiharde snub voor Angelina dus.

En om het allemaal nog erger te maken heeft Jennifer Aniston deze week, misschien wel voor het eerst in 10 jaar, een overduidelijk succesvollere werkweek dan Angelina. Want Jennifer is zowel bij de SAG's als bij de Golden Globes genomineerd voor haar rol in drama Cake. Iets dat niemand echt had verwacht maar waarvoor Jen zelf heel hard heeft gewerkt en gehusseld de afgelopen tijd. And it paid off! 2 - 0 voor Jennifer dus.

MINIMALLY TALENTED
Tot slot nog die min 1 van Angelina. Want deze week kwam nog een nieuwtje naar buiten waar Angelina misschien niks tegen had kunnen doen, maar wat haar zeker in verlegenheid moet hebben gebracht. In een van de tientallen gelekte mails van filmmaatschappij Sony (man, wat een gossipfeest is dat!), noemt de zeer invloedrijke producent Scott Rudin haar een 'minimally talented spoiled brat'. Ouch.

Nu staat Rudin bekend als een van de meest grote eikels van Hollywood. En heeft hij ondanks zijn geb*tch over Angelina uiteindelijk zijn zin niet eens gekregen (lees hier de details). Maar dat neemt niet weg dat de Amerikaanse media zijn uitspraak met veel plezier hebben overgenomen.

Dankzij hem werd superster en controlfreak Angelina Jolie deze week opeens een minimally talented spoiled brat zónder de nominaties die ze zo graag wilde voor Unbroken en mét een achterstand op nemesis Jennifer Aniston. Wat ik al zei; het was een hele slechte week voor Angelina.

Maar het prijzenseizoen is pas net begonnen. Het duurt nog weken voordat de Oscarnominaties bekend worden gemaakt. Genoeg tijd voor Angelina om terug te komen en – wie weet – de wedstrijd straks te winnen. We gaan het zien!