Dit is waarom Amal Clooney de fascinerendste persoon van 2014 is

Volgens Barbara Walters. En het is gek.

Goed, Barbara Walters is zo ongeveer de talkshowhost der talkshowhosts in Amerika – in principe ben je niet écht beroemd als je niet eens een keer door Walters bent geïnterviewd. Nu stelt Walters jaarlijks een lijstje van 10 fascinerendste personen van het jaar op en zo deed ze dat ook dit jaar weer.

Op nummer 1? Amal Clooney (weten we 't nog, 'Alamuddin' is vervangen door 'Clooney'). De reden?  George Clooney. De eeuwige bachelor, die na een huwelijk met Talia Balsam in 1995 zwoor nooit meer te trouwen, schreed met Amal ten slotte wél naar het altaar. ‘Hoe fascineer je één van de meest fascinerende mannen in de wereld,’ vroeg Walters zich hardop af in haar programma afgelopen zondag. Ze vervolgde: You could say hers was the wedding of the year, but let’s put it into perspective, it was really one of the greatest achievements in human history.’

Advertisement - Continue Reading Below

Poe. Dan laat Walters dus even een grote advocatencarrière – we noemen, bijvoorbeeld, het verdedigen van Julian ‘WikiLeaks’ Assange –  en haar inzet voor mensenrechten buiten beschouwing. Gezien de lijst van voorgaande koplopers in Barbara's top 10 gevuld is met mensen die grote, serieuze daden deden (vorig jaar ging de nummer 1-plek naar Hillary Clinton, dat jaar daarvoor naar Steve Jobs), verwacht je daar toch iéts van terug in de beweegredenen van Walters, maar nee: een huwelijk bracht Amal naar nummer 1. Laat Emma Watson het maar niet horen, kortom. Tenzij Walters hier met een dikke knipoog zit te grappen – dan is haar nominatie natuurlijk briljant.

Anderen in de top 10 waren oa de grootverdiener Taylor Swift,  de openlijk homoseksuele acteur Neil Patrick Harris en de Game of Thrones-auteur George R. R. Martin. 

Ook Scarlett Johansson stond in de top 10 en ze zei dít in haar interview met Walters over monogamie >