Wat heb jij gedaan met oud & nieuw? Check de vlek(ken)

Vijf vlekken waaraan je kunt herleiden wat je hebt uitgespookt met Oud & Nieuw. Voor zij met gaten in het geheugen.

Meest gelezen

Het kan zijn dat je keurig op tijd bent afgetaaid en zonder kleerscheuren door de jaarwisseling bent gekomen. Het kan óók zijn dat je dat niet hebt gedaan en je sommige delen van de nacht met de grootste wil van de wereld niet meer voor de geest kunt halen. We bieden soelaas – deze vlekken in je kleren vertellen wat je vannacht hebt gedaan. Zijn we ook zo coulant om je te vertellen hoe je ze eruit krijgt.

Advertisement - Continue Reading Below

1. KNOFLOOKSAUSVLEKKEN
Een hele goede indicator dat je tijdens je aftocht sowieso een pitstop hebt gemaakt bij de shoarmabar. Kan ook zijn dat je op een huisfeest bent beland waar knoflooksaus na het nachtelijk uur op banken, tafels en stoelen geplakt zat (kon jij dus niks aan doen), of misschien zat je toevallig op een feest waar iemand het geinig vond het nieuwe jaar in te luiden door de knoflookfles in het wilde weg leeg te spuiten (kon je ook niks aan doen). Dat eerste, sorry, blijft het waarschijnlijkst.

Meest gelezen

 > Wasvoorschrift: Niet alleen de vlek, maar ook de stank moet uit je kleren worden gewassen. De vlek kan gewoon door de wasmachine (Oh, hallo daar Samsung EcoBubble met speciaal vlekkenprogramma) weggepoetst worden. Als de vlek heel hardnekkig is, kun je vantevoren nog een schijfje citroen over de plek heen halen. De eetlucht haal je, verrassend genoeg, met de verwarming uit je kleren – leg het kledingstuk een paar uur op de radiator en je goed ruikt weer als nieuw.

 
2. LIPPENSTIFTVLEKKEN
Lippenstift in je nek: je vriendinnen waren ook beschonken. Lippenstift op je kin: zie punt 5. Lippenstift op je kleren: je vriendinnen waren ook beschonken en dan wel op zo’n manier dat ze op of over je heen zijn gevallen.

> Wasvoorschrift: Raar maar waar, een lippenstiftvlek verwijder je dus met luierdoekjes. Wrijf zachtjes over de vlek en stop het kledingstuk vervolgens in de wasmachine. Niet gelukt? Wrijf er dan vaseline op en dep af met alcohol. Ook hierna doet de wasmachine de rest van het werk.

3. ZWARTE WAAS TOT AAN JE ENKELS
Ai, ai, ai. Alarmcode rood. Ongeveer tachtig procent kans dat je door een schunnige schuimparty hebt gestampt. Dat schuim begint altijd met een witte kleur en transformeert in de laatste uren door ieders naar binnen gebrachte straatvuil tot een viesbruine kleur die nu dus feestviert op jouw schoenen en broekspijpen.

> Wasvoorschrift: Schoenen – mits niet van te precair materiaal – kunnen in de wasmachine. Vantevoren kun je het meeste vuil er al afhalen met een watjes en wat alcohol. Voor je ze de machine ingooit eerst even de veters eruit en zet de temperatuur op koud: van hoge temperaturen kunnen de kleuren van je schoenen vervagen én je schoenen kunnen uiteraard gaan krimpen. Inmiddels zijn er ook een rits wasmachines op de markt die handige foefjes hebben bedacht om op koude temperaturen tóch even schoon te kunnen wassen. Samsungs slimme EcoBubble laat het water bijvoorbeeld vóórdat het bij je was komt schuimen en mixt wasmiddel met zuurstofrijk water, waardoor dat wasmiddel nog dieper in de vezels van je kleren doordringt. Gaaf.

4. ROOKLUCHT
Voor rokers niks nieuws. Non-rokers (you go!): je hebt veel rookhokken van binnen gezien en zodoende waarschijnlijk een hele club nieuwe vrienden gemaakt, want nieuwe vrienden maak je áltijd in een rookhok.

> Wasvoorschrift: Zie punt 1. De verwarming, al adviseren we bij deze er ook een wasbeurt of een stomerijbezoek aan te plakken, want niets zo vies als oude rooklucht. De eeuwenoude truc om je kleren in een stomende douche te hangen kan ook, alleen is dat in praktijk altijd heel veel gehannes met nauwelijks beter resultaat dan de – veel makkelijkere – verwarmingtruc.

5. EEN KUSSEN VOL MAKE-UP
Vast staat dat je het vannacht niet nodig vond om je make-up van je gezicht te halen. Dubieus is wel dat er dus nog heel veel make-up op je gezicht zat ten tijde van het naar bed gaan, terwijl dat hoe dan ook op een tijdstip was waarvan je zou verwachten dat de meeste maquillage al lang verloren was gegaan (aan mensen een gelukkig nieuwjaar kussen, bijvoorbeeld, en waarschijnlijk ook door de regen). Dús heb je ergens tussendoor touch-ups gedaan, waarvan je alleen maar kunt hopen dat ze trefzeker waren en je niet veranderden in een nieuwjaarsclown. Troost je met het feit dat alle mascara onder je ogen de goedkeuring van Rochas had gehad

 > Wasvoorschrift: Mascaravlekken zien er dramatisch uit, maar zijn in een goede wasmachine zo verdwenen. Lippenstift kun je dus te lijf gaan met luierdoekjes en foundationvlekken krijg je er dikwijls met shampoo uit.

Oma weet raad, maar ELLE knows best... De gouden wastips van de redactie
Deze wasmachine is beter dan je man. Echt!
Powered by Samsung EcoBubble