LAMSZADEL GEVULD MET MUNT EN GEITENKAAS
Hoofdgerecht voor 4 personen. Best snel te bereiden: 20 tot 40 minuten.

INGREDIËNTEN
> 1 lamszadel van ca 1½ kg
> ½ bosje munt
> 200 g zachte, verse geitenkaas
> 1 tl piment d’Espelette
> 2 el olijfolie
> 4 bollen roze knoflook
> zout & peper uit de molen
> Extra: keukentouw

BEREIDING
Verwarm de oven voor op 210°C. Was en droog de munt, hak de blaadjes fijn. Maak met een vork de geitenkaas los en prak er dan de munt, wat zout en de piment door. Verdeel het kaasmengsel over de lamszadelfhelften. Rol ze daarna ieder op als een rollade en bind ze vast met keukentouw.

Leg de rollades in een ovenschaal en verdeel de ongepelde tenen knoflook eromheen. Druppel de olijfolie erover, bestrooi het vlees met zout en peper en zet de schaal 20 min in de oven. Zet de oven uit en de ovendeur open; laat het vlees zo nog 5 min rusten. Snij elk lamszadel in vier plakken. Serveer meteen met de gepofte knoflook, die je uit de schil kunt knijpen om door de braadsappen te mengen.

TIP
Vraag je slager het lamszadel voor je te prepareren. Laat hem al het bot eruit halen en het vlees in de lengte halveren, zodat twee filets overblijven, van samen ruim een kilo. Roze knoflook uit Lautrec heeft de kwaliteitsaanduiding ‘Label Rouge’ én een Europese herkomstbescherming. Maar nog leuker: het heeft een eigen festival. Zie voor verkoopadressen en informatie www.rozeknoflook.nl.

Fotografie: Jerôme Bilic - Bewerking receptuur: Ingrid van Koppenhagen