TARTAAR VAN RAUWE EN IN PERNOD GEMARINEERDE ZALM
Voorgerecht voor  6 presonen (met vis). Best snel: 15 minuten bereidingstijd en 30 minuten wachttijd.

INGREDIËNTEN
> 600 g Noorse of Schotse zalmfilet
> 1 el zeezout
> 75 ml Pernod
> 3 lente-uitjes
> peper uit de molen
> 1 bosje waterkers
Voor de olie:
> 150 ml olijfolie
> 3 takjes peterselie
> een paar druppels citroensap
> peper en zout
> Evt: zeezoutvlokken
> Extra: opbouwring (Hema, Blokker), staafmixer

BEREIDING
Hak de zalm met een scherp keukenmes tot tartaar. Marineer de helft met zout, Pernod en 1 gehakt lente-uitje. Zet 30 minuten in de koelkast. Meng dan de rauwe zalm erdoor. Verwarm de olie op het vuur – niet te heet laten worden, maar goed warm. Doe de peterselie in een hoge beker. Maal hem met de staafmixer fijn en giet de warme olie erbij.

Breng op smaak met wat citroensap, peper en zout. Schep de zalmtartaar in een ring op het bord. Licht de ring eraf. Garneer met takjes waterkers. Draai een krul olie om het tartaartje en bestrooi evt de sla met wat zeezoutvlokken. Serveer met heel dun gesneden donkerbruin brood.

Fotografie: Saskia van Osnabrugge - Styling: Annemiek Paarlberg - Receptuur: Yvette van Boven