Is dít de reden dat George zo snel trouwde?

Een fijne, sappige theorie om het jaar mee af te sluiten.

Meer van Blog Anke Meijer
20 articles
Ook Frank Underwood kan een engerd zijn
Opinie: 'Sorry Meryl Streep, ik geloof je niet'
Daar is dat 'enge' woordje gender weer...

George Clooney's plotselinge huwelijk blijft dé verrassing van 2014. De acteur had begin dit jaar uit het niets een nieuwe, verrassend intelligente vriendin, vroeg haar binnen een paar maanden ten huwelijk en stapte, nog voor hun eerste zomer samen voorbij was, in het huwelijksbootje.

En al sinds de eerste geruchten over een huwelijk, vragen wij ons bij ELLE af waarom... Wáárom zo snel? Wáárom zo publiekelijk? Wáárom George, waarom?!?

Advertisement - Continue Reading Below

En nu, net voor het einde van het jaar, is er een verklaring. Of liever gezegd, een theorie. Te staven valt-ie natuurlijk niet (het blijft keiharde gossip). Neemt niet weg dat het een aantrekkelijke theorie is. Een waar ik persoonlijk best in wil geloven.

SLECHTE RECENSIES
De theorie komt voort uit de duizenden gehackte emails van Sony. Een hack die ons al eerder veel goede roddels had gegeven, en vorige week een wat minder vermakelijke kant kreeg toen de hackers besloten het Amerikaanse bioscooppubliek te bedreigen. Maar vlak voor deze donkere wending, verschenen er opnieuw mailwisselingen van het bedrijf online, waaronder één tussen George en Sony-baas Amy Pascal.

More From Blog Anke Meijer
20 articles
Ook Frank Underwood kan een engerd zijn
Opinie: 'Sorry Meryl Streep, ik geloof je niet'
Daar is dat 'enge' woordje gender weer...
Waarom Amber Tamblyn onze nieuwe held is
Waarom gossip zo veel beter is voor je

Het was een conversatie die begin dit jaar had plaatsgevonden. Eind januari om precies te zijn. Één week voordat George's film The Monuments Men uitkwam. Op het moment van mailen, druppelden de eerste recensies van de film binnen en die waren allesbehalve lovend. En George, die The Monuments Men had geregisseerd én geschreven, voelde zich verantwoordelijk. In een mail aan 'zijn baas', Amy Pascal, met het onderwerp 'It's getting worse' schreef hij daarom dit:

“I need some protection from all the reviews. Let’s just make it a hit. I haven’t slept in 30 hours. And it’s 7 am.”

Zij reageerde opbeurend met de boodschap dat ze de recensenten wel terug zouden pakken met de beste wraak ooit, geld verdienen. Waarop George de volgende zoete mail terug schreef:

“I adore you Amy. You are literally the only person running a studio that loves film. I fear I’ve let you all down. Not my intention. I apologize. I’ve just lost touch… Who knew? Sorry. I won’t do it again.”

Het is een bijzonder inkijkje in het leven van George Clooney. De koning van Hollywood is ook onzeker, who knew? Uiteindelijk was het overigens nergens voor nodig, want de film heeft twee keer zoveel opgehaald als-ie had gekost. Dat noemen ze in Hollywood geen flop. Hoe slecht de recensies ook zijn.

DE THEORIE
Maar nu de theorie, opgeworpen door mijn favoriete blogger Lainey. Het is duidelijk dat George begin vorig jaar in een kleine, professionele dip zat. Hij vreesde voor zijn film, en misschien wel voor zijn carrière. Kun je raden wat er twee weken later gebeurde? Amal Alamuddin verscheen, uit het niets, aan zijn arm bij de vertoning van The Monuments Men in het Witte Huis. Weer een paar weken later werden de twee 'gespot' op een intieme safari. En amper een half jaar later trouwde de eeuwige vrijgezel van Hollywood met de slimme, stijlvolle, succesvolle advocate uit Londen. Toeval?

Wanneer iemand het nu over het jaar van George Clooney heeft, heeft niemand het over de slechte film die hij heeft uitgebracht. Sterker nog, in 2014 ging George via een over the top, haast koninklijk huwelijk in Venetië van eeuwige vrijgezel naar gesoigneerde getrouwde man en - wie weet? - toekomstig presidentskandidaat.

Wie in de pr-spelletjes van Hollywood gelooft, en dat doen we, kan daarom denken dat Amal bij een uit onzekerheid en wanhoop gesmeed en vervolgens geweldig uitgevoerd plan hoort. Een manier om George uit de dip te krijgen die uiteindelijk zo goed werkte, dat er maar meteen een razendsnel huwelijk aan vast is geplakt. Maar wie romantischer is ingesteld, zal misschien geloven dat haar komst in zijn leven puur toeval en per ongeluk perfect getimed was.

Echte liefde of een keiharde pr-relatie, jij mag het zeggen.

Nóg zo'n grote PR-stunt: de verjaardag van Taylor Swift >