Russell Crowe vindt dat oudere actrices 'niet zo moeten zeuren'

Dat Russell Crowe niet altijd even subtiel is moge duidelijk zijn. Nu haalt de acteur zich weer de woede op de hals van vele vrouwen.

Ontstak Cate Blanchett tijdens haar Oscars-speech nog een prachtmonoloog over waarom het bulls*it is dat mensen in Hollywood denken dat een vrouw een film niet in haar eentje kan dragen - zie Cates film Blue Jasmine als lichtend voorbeeld -, vindt Russell Crowe het nu tijd om even aan te kaarten dat 'oudere actrices niet zo moeten zeuren' en dat ze maar genoegen moeten nemen met rollen als ingedutte huisvrouw slash oma en zich niet blind moeten staren op de rollen die 21-jarige collega's krijgen.

Advertisement - Continue Reading Below

De 50-jarige acteur zegt tegen Women's Weekly:

'The best thing about the industry I'm in – movies – is that there are roles for people in all different stages of life. To be honest, I think you'll find that the woman who is saying that (the roles have dried up) is the woman who at 40, 45, 48, still wants to play the ingénue, and can't understand why she's not being cast as the 21 year old.'

Maar als, laten we zeggen, een Richard Gere of Leonardo DiCaprio in een film wél een jonge(re) god willen spelen met als vrouw een 23-jarige aan de arm, moet dat natuurlijk wel kunnen.

Meest gelezen

Klein feitje: in Hollywood zijn de vrouwen van de mannelijke hoofdrolspelers in films gemiddeld 10, 20, 30 en soms zelfs 40 (!) jaar jonger, zo laat Jezebel weten. De website sluit het artikel over de acteur dan ook af met de zin: 'Dank je Crowe, dat je ons weer eens helpt herinneren dat vrouwen zich altijd moeten verantwoorden voor dingen die hun mannelijke collega's gewoon doen.'

We hadden het niet beter kunnen zeggen.

DIT zijn onze filmtips voor deze maand >