Angelina Jolie had een filmdate met de paus

Echt.

Meest gelezen

Stel, je heet Angelina Jolie en je hebt, pak ‘m beet, heel Hollywood en omstreken en dan ook nog eens dáárvan de omstreken al een keer de hand geschud of ontmoet. Je hebt een prestigieuze burgeronderscheiding gekregen van het Buckingham Palace en je hebt zelfs met Obama en Clinton al eens een babbeltje gemaakt.

Niet elke ontmoeting brengt Angelina Jolie, kortom, nog spontaan in alle staten. Want wat topt er nu nog een theekrans met wereldleiders? Een filmdate met de paus.

Advertisement - Continue Reading Below

Ja: Jolie trok helemaal naar het Vaticaan, want daar was ze door paus Franciscus uitgenodigd voor een screening van haar zelf geregisseerde film Unbroken, over Olympisch hardloper Louis Zamperini, die na een heftige vliegtuigcrash in de Tweede Wereldoorlog voor 47 dagen ronddobbert op een bootje voor hij in een Jappenkamp gevangen wordt genomen en gemarteld.

Louis Zamperini heeft echt bestaan – hij stierf pas 2 juli vorig jaar, op 97-jarige leeftijd – en de paus kende de echte Zamperini en zijn verhaal goed. Jolie, aan US Weekly: ‘Het verhaal van de held Louis is een goed voorbeeld van kracht en vergevingsgezindheid.’

Meest gelezen

Ook aanwezig tijdens de screening: Zamperini’s zoon Luke. Niet aanwezig tijdens de screening: Brad Pitt, door last minute agendawijzigingen.

Filmpje pakken met de paus op het Vaticaan - tjonge. En dat voor iemand die nooit een plan heeft gehad.

Nog even de trailer van Unbroken, nu in de bioscoop.

 

 

Zo zag Angelina Jolie er op haar negentiende uit >

Chris Martin over hoe Angelina Jolie hem ontvoerde >

Waarom Angelina Jolie krap een maand geleden nog een hele slechte week had >