Charlize Theron eist én krijgt hetzelfde salaris als Chris Hemsworth

Daar mogen wij (en Charlize) de hackers van Sony dankbaar om zijn. Want deze boefjes hebben er dus voor gezorgd dat de salarissen die betaald worden in Hollywood op straat liggen. En daar maakt Charlize nu terecht gebruik van, aldus Page Six.

Een lesje onderhandelen van Charlize Theron:

1. Door de Sony-hack werd duidelijk wat velen al lang vermoedden: in Hollywood krijgen actrices een stuk minder goed betaald dan acteurs voor dezelfde films. (Bijvoorbeeld Jennifer Lawrence voor de film American Hustle)

2. Charlize ontdekt door de hack dat haar tegenspeler Chris Hemsworth voor hun opkomende film The Huntsman méér vangt dan zij. Dit wordt de prequel op de boxoffice hit Snow White and The Huntsman, die goed was voor 396,5 miljoen dollar. Daar valt nog wel wat te halen, meent de Zuid-Afrikaanse actrice.

Advertisement - Continue Reading Below

3. Ze laat haar agent bij WME een keurige mail opstellen waarin ze eist dat ze hetzelfde salaris als Hemsworth ontvangt. Universal Studios zwicht (want ja, wat is The Huntsman zonder de ijskoude maar steengoede evil queen Ravenna?) en Charlize mag meer dan 10 miljoen dollar op haar bankrekening bijschrijven. Danku.

En zo speel je het powerspelletje dus. Hopelijk is dit het begin van veel meer voor actrices in Hollywood.

Waar of niet? Leonardo DiCaprio en Taylor Swift zouden een stelletje (kunnen) zijn >

Moet je zien om te geloven: de nagellak op Liam Hemsworths teennagels >