Als Karl koning was...

Karl Lagerfeld gaf een interview aan Stylist magazine en dat leverde uiteraard weer de nodige nu al klassieke soundbites op die we je niet wilden onthouden. De modelegende is meestal niet op zijn mondje gevallen (remember deze en deze?) en ook nu stelt hij niet teleur.

Op de vraag hoe de wereld eruit zou zien als hij koning was, antwoordde de ontwerper niet dat hij wereldvrede zou brengen of armoede zou bestrijden. Nee, Koning Lagerfeld zou als éérste een dresscode invoeren voor mensen in de bijstand.

 'I would make myself head of the style police and we would fight fiercely against sloppiness.'

Er goed uitzien heeft niks te maken met de middelen die je hebt, aldus Karl. En dus wil hij een systeem invoeren waarbij je alleen bijstand krijgt als je je best doet om goed voor de dag te komen.

Advertisement - Continue Reading Below

'Being well turned-out is not a question of means. Benefits for families would be replaced by maintenance bonuses for those who make an effort.'

Naast al deze wijsheden had Karl nog wel wat tips voor ouders van nu. Woordenboeken bestuderen zou verplicht moeten worden bijvoorbeeld.

'One page per day, like my mother made me do when I was little, with parents testing children in the evening.'

Om daar vervolgens nog even een schepje bovenop te doen door drie talen als minimum vakkenpakket te eisen.

'I would make everybody learn two or three languages. Being trilingual is essential, it opens doors for you, opens your mind and helps you to avoid Alzheimer's disease.'

Dus dat.

Kun je geen genoeg krijgen van Karls wijsheden? Lees hier zijn beste oneliners ooit >