Social media werkt stressverlagend

Bewijst nieuw onderzoek.

Kan van de lijst van stressverhogers naar de categorie kalmeringsmiddelen: scrollen door Facebook-, Twitter- en Instagramfeeds. Want! Er is nieuw onderzoek dat staaft dat het niks geen FOMO-ellende oplevert wanneer we door de vrolijke plaatjes van onze social media-volgers scrollen, maar ons juist blij en zelfs kalm kan maken.

Op een rij wat het onderzoek – uitgevoerd door Pew Research Center – uitwijst.

Advertisement - Continue Reading Below

> Er is geen directe link tussen hoge stress en social media
Uit alle 1801 ingevulde vragenlijsten bleek dat de stress van geënquêteerden die aangaven een hoog stresslevel te hebben niet direct gelinkt kan worden aan social media.

> Meer social media = minder stress
Vrouwen gaven vaker dan mannen aan stress te ervaren – verrassend genoeg gaven de vrouwen die het vaakst social media gebruiken aan de minste stress te hebben.

Meest gelezen

> Blije berichten vlakken depressieve berichten uit
De onderzoekers wijzen op ‘the cost of caring’: wanneer je een kommer en kwel-post ziet, neem je een klein stukje van die ellende ook mee je dag in. Máár: de positieve berichten en het gevoel sociaal verbonden te zijn is zo sterk, dat het scrollen door feeds je per saldo toch een blij gevoel oplevert.  

> Facebook kent de meeste klagers
Die je dus dient te vermijden, maar het is ook wat lullig om die ene seniore met rugpijn uit je feed te houden. Gelukkig gebeurt er genoeg op Instagram.

Puntje twee vanaf nu zonder schuldgevoel, dus.

Deze 5 internetknoppen hadden allang moeten bestaan >

Wat zijn we blij dat ze terug is op Instagram >

De cover van Kim Kardashians selfie-boek is alles wat je ervan verwacht >