Dit is veruit de smerigste shopfout die jij je héle leven waarschijnlijk al maakt

Lezen op eigen risico.

Bekend dilemma: je hebt net een nieuwe broek gekocht en wil hem eigenlijk meteen de volgende dag dragen. Doen of niet? Of iets specifieker: meteen dragen of eerst wassen?

Welnu. Laat onderstaande feiten voor eens en voor altijd duidelijkheid bieden. Of, als je niet voorgoed een alleswasser wil zijn: stop dan nu met lezen.

PUNT 1:
Good Morning America heeft samen met microbioloog aan de New York University, professor Philip Tierno, tests uitgevoerd op een reeks kledingstukken van zowel budgetketens als luxe merken en dit waren de bevindingen:

Advertisement - Continue Reading Below

Op verschillende kledingstukken werden gisten, poep- en huidbacteriën, ja zelfs 'vaginale organismen' aangetroffen. We citeren: ‘sommige kledingstukken waren ernstig besmeurd, wat aangaf dat ofwel veel mensen het item hadden gepast, of één iemand er nogal slechte hygiëne-gewoontes op na hield.’ Daarnaast is het natuurlijk nog zo dat een heleboel shoppers kleding aanraken in de rekken en dan hebben we het nog niet over het dubieuze ruilsysteem gehad. Een kledingstuk kan er ongedragen uitzien, maar tegelijkertijd aan de gekste dingen zijn blootgesteld en toch hups weer aan een hanger in de winkel belanden.

Meest gelezen

PUNT 2:
Bij sommige kleding wordt het chemische formaldehyde gebruikt om te zorgen dat de kleding niet kreukt. De gebruikte hoeveelheid is in principe niet schadelijk, aldus The New York Times, maar kan mensen met een gevoelige huid wel uitslag of zelfs blaren opleveren. En er bestaan voorvallen waarbij mensen alleen al bij het afdrogen van hun gezicht met een ongewassen nieuwe handdoek een enorm opgezwollen gezicht kregen...

We rest our case: wassen dus.

Bron: Glamour US

 

Gouden wastips voor allerlei soorten vlekken >

Insider tips: hoe herken je een namaak designertas? >

Shoppen we in de toekomst massaal op de ‘Gender Neutral’-afdeling? >