15 dingen die je geheid nog niet wist over Saved by the Bell

Oh nostalgie! Jimmy Fallon zorgde deze week voor de ultieme Saved by the Bell-reünie door de cast samen te brengen voor een special voor The Tonight Show.

Meest gelezen

We raken er maar niet over uitgepraat (want: dit was tijdens onze middelbare schooltijd vaste tv-kost), dus besloten we maar eens in de Saved by the Bell-archieven te duiken. En dat leverde heel wat leuke weetjes op. Wist je bijvoorbeeld dat…

- Saved by the Bell eigenlijk When The Bell Rings zou gaan heten?

- Mark-Paul Gosselaar (Zack) eigenlijk bruin haar heeft, en iedere twee weken zijn haar blond moest verven? Hij vindt het zelf een wonder dat-ie nu nog haar heeft na al die verfbeurten.

Advertisement - Continue Reading Below

- De hele cast zo ongeveer met elkaar gedatet heeft? Mark-Paul Gosselaar (Zack) en Lark Voorhies (Lisa) hadden drie jaar een relatie. Tiffani Thiessen kreeg zowel met Mark-Paul Gosselaar en Mario Lopez een relatie tijdens de opnames van de show. 

 

- Mark-Paul Gosselaars (Zack) vader Nederlands is en ze beiden vloeiend Nederlands spreken? 

- A.C. Slater eigenlijk Italiaans zou zijn? Ze konden echter geen goede acteur voor die rol vinden, en besloten toen voor een Spaans karakter te gaan. 

Meest gelezen

- Lisa Turtle eigenlijk Joods zou zijn? De makers hadden een verwend Joods meisje uit Long Island in gedachten, maar ze vonden actrice Lark Voorhies zo leuk dat ze het karakter hebben veranderd.

- Kelly Kapowski gespeeld had kunnen worden door Elizabeth Berkley (Jessie)? Zowel Berkley als Tiffani Thiessen deden auditie voor de rol, maar Peter Engel wist meteen dat hij Thiessen wilde omdat hij dacht dat ze ‘een enorme ster zou worden’. Gelukkig kreeg Berkley toch de rol van Jessie.

 

- Mario Lopez expres een matje liet groeien voor de show? Hij wilde ‘eruit zien als Mel Gibson in Lethal Weapon’.

- Tiffani Thiessens eerste slok alcohol was met Mark-Paul Gosselaar? De twee deden toen een perstrip voor Saved by the Bell in Parijs. 

- Zack Morris’ ENORME en welbekende telefoon een ‘brick’ werd genoemd?

 
- Vloeken niet was toegestaan op de Saved by the Bell-set?

-  Dustin Diamond (Screech) drie jaar jonger was dan de rest van de cast en op zijn 11e werd aangenomen? De makers waren hiervan pas later op de hoogte. Als ze het eerder hadden geweten hadden ze ‘m nooit de rol gegeven…

- Mark-Paul Gosselaar en Mario Lopez in real-life beste vrienden zijn? In de serie streden Zack en Slater om de liefde van Kelly en waren het gezworen frenemies, maar in het echt is ’t dus een stuk gezelliger tussen de twee.

 

- Elizabeth Berkley (Jessie) door een hele bus haarspray ging per aflevering?

- Baysides rivaalschool Valley High écht bestaat?

 

BRILJANT: de Saved by the Bell-reünie met Jimmy Fallon (iedereen ziet er nog hetzelfde uit!) >

20 dingen die je geheid nog niet wist over Gossip Girl >

Mila Kunis onthult met wie zowel zij als Ashton ooit gekust heeft >

Uitgelezen? Het trucje waarmee je in een minuut in slaap valt >

 

Bronnen: abcnews.com en mtv.com