Robert Pattinson en Carice van Houten gaan in dezelfde film spelen

Ja!

Robert Pattinson en Carice van Houten in één film: dat is een beetje zoals Michiel Huisman op één set met Blake Lively. Verschil is dat de Robert Pattinson en Carice van Houten in Brimstone gaan schitteren – geen monsterlijke Hollywoodproductie zoals Huisman en Lively’s Age of Adeline, maar een film van Nederlandse bodem, in de zin dat Martin Koolhoven (Het Schnitzelparadijs, Oorlogswinter) hem regisseert.

Advertisement - Continue Reading Below

Carice en Pattinson gaan niet de hoofdrollen vertolken – die worden al gespeeld door Mia Wasikowska (Alice in Wonderland) en Guy Pearce (The King’s Speech) – maar nemen beiden bijrollen op zich. Brimstone speelt zich in het West-Amerika van de late 19e eeuw af (ongeveer dezelfde periode als die van Gangs of New York). De thriller handelt over Liz (Wasikowska), een vrouw die niet kan praten maar desondanks zielsgelukkig is met haar man en haar gezin. Als er een dominee (Pearce) naar het stadje komt, wordt haar gekoesterde geluk omver geschopt.

Meest gelezen

R-Patz speelt een rol in het donkere verleden van de film, Carice van Houten is de eigenaresse van het erf waar Pattinson zich schuilhoudt.

We kunnen niet wachten op de Pattinson/Van Houten-selfies vanaf de set. Voor de film moeten we langer geduld hebben – die wordt pas in het najaar van 2016 verwacht.

Spannend!

FKA twigs zei dit over haar relatie met Robert Pattinson >

Nog een keer: de briljante manier waarop Carice van Houten Louis van Gaal persifleert >