Ons ultieme cadeau voor de jarige Kanye West

Kanye is jarig en blaast 38 kaarsjes uit. Als ultiem cadeau stellen we vandaag aan u voor: Kanye, het genie.

Meest gelezen

Want wat als Kanye West stiekem veel intelligenter is dan we denken?

Hij noemde zich ooit God, hij lacht nooit op foto’s, de meme ‘I love you as much as Kanye loves Kanye’ is inmiddels bijna gemeengoed op Instagram en alles wat de man doet wordt opgemerkt, opgepikt en vaker wel dan niet met een meewarig lachen onthaald.

Dat maakt z’n muziek niet minder slecht – die hebben we allemaal lief, al is het maar één nummer – en een briljant bespeler van de media is-ie ook. Maar intelligent? Nee, die eigenschap dichten we hem nooit toe, want tja. Kanye is ego.

Advertisement - Continue Reading Below

Máár. Wat als Kanye stiekem een genie is? Dat hij dus helemaal anders is dan zijn media persona en achter de schermen een attente man met tact, subtiele humor en een gezond stuk empathie en zelfspot is? Heeft iemand daar wel eens over nagedacht?

Meest gelezen

Op een rij, alle befaamde momenten van Kanye West opnieuw bekeken, maar dan rekening houdend met de eventuele genialiteit van de Yeezus.

1. Toen-ie zei dat hij nooit lacht op foto’s omdat ze dat in de 18e eeuw ook niet deden
> Wat we denken: Dat hij een keertje een historisch boek heeft opengeslagen en nu denkt een lachloze heilige uit de 18e eeuw te zijn.
> Hoe het éigenlijk zit: Sorry, maar de man wordt zo’n beetje altijd gefotografeerd. Al jaren. Natuurlijk vergaat het lachen je dan, want geen mens houdt het vol de ganse dag te grijzen. Briljant eigenlijk, hoe West ons met dit verzinseltje met een kluitje het riet instuurt. Hij lacht zich waarschijnlijk suf.

2. Toen hij zei dat-ie God was

Advertisement - Continue Reading Below

> Wat we denken: Dat hij echt denkt dat hij God is.
> Hoe het éigenlijk zit: Stel he, dat hij na het 3492e interview eens dacht: mwah, laat ik er een keer iets grappigs van maken? Dat kan, en is bij nader inzien waarschijnlijker dan dat hij écht denkt een god te zijn. In dit interview met MTV liet hij namelijk al eens zien zelfkennis te hebben (I do have a goal in this lifetime, to be the greatest artist of all time, but that's very difficult being that I can't dance or sing’) en onderstaande quote is sowieso een bewijs dat hij het soms leuk vindt heel erg te sollen met de interviewer.

'First beat I did was in seventh grade, on my computer.  I got into doing beats for the video games I used to try to make.  My game was very sexual. The main character was, like, a giant penis.  It was like Mario Brothers, but the ghosts were, like, vaginas. Mind you, I'm 12 years old, and this is stuff 30-year-olds are programming. You'd have to draw in and program every little step-it literally took me all night to do a step, 'cause the penis, y'know, had little feet and eyes.'

3. Die onderbreking van Swift

> Wat we denken: Eikel.
> Hoe het éigenlijk zit: Nou oke, chic was het niet. Maar dit.

En hij gaat dus een nummer opnemen met Taylor Swift. Dus hoe dom zijn actie ook was, de aftermath getuigt dan wel weer van humor en empathie. 

4. Over humor gesproken
Een tijdje geleden wiste Kanye West al zijn tweets, waardoor een heel hoop bewijs voor het feit dat-ie best grappig is verloren ging. Zoals:
> ‘hahahahahahahahahahahahhahahahahahahahahahahahahahahhahahahahahahahahahahhahahahahahahahahhahahahahahahahahahahhahahahahahahahahah aaand 140’
> ‘I always misspell genius SMH! The irony!’
> ‘I make awesome decisions in bike stores!!!’

5. Het feit dat hij 21 (!) Grammy’s heeft gewonnen.
> Wat we denken: Die heeft hij al in de entree van zijn huis geëtaleerd.
> Hoe het éigenlijk zit: In zijn huis hangt dus alleen maar kunst. ‘I have no plaques, I have no awards in my house. My greatest award is what I’m about to do. The only thing I put up in my house is art,’ zei hij hier. We geloven het.

Als afsluitend bewijs voor zijn zelfspot, geven we nog onderstaand filmpje met John Mayer.

 

Nog niet overtuigd? Geeft niks. Sceptici hebben ook wat aan deze theorie, want ál het Kanye-nieuws (en dat blijft maar doordenderen) wordt in een klap leuker als je de man met deze bril bekijkt. Als een slimme, lieve man vol zelfspot.

Graag gedaan.

Taylor Swift en Kanye West zijn nu dus vrienden >

Het grote meesterplan van Kanye West qua kleren >