Traveler's Advisory

Nu in de winkel: Traveler’s Advisory – een hilarisch boekje met lichtvoetige reistips voor globetrotters.

Onze favoriete boekhandel is The American Book Center (met filialen in Amsterdam en Den Haag). Je kunt je geluk niet op daar: een schat aan Amerikaanse (en ook Britse) fictie, non-fictie, foto- en kunstboeken, en daarbij elke week verse tijdschriften uit Amerika – wij zijn fan.

 

Een van de medewerkers van ABC, Rick Lightstone, heeft nu zelf een boekje aan de enorme collectie toegevoegd: Traveler’s Advisory, lichtvoetige reistips voor globetrotters, in woord en beeld. Zo wordt een wazige foto van de Eiffeltoren gecombineerd met de tip ’Remember to take a second set of contact lenses’, een bord chic opgemaakt eten heeft het advies ‘If you dislike the French… ask for ketchup’ (ja, het wordt nooit wat tussen de Amerikanen en de Fransen) en naast een jaloersmakend systematisch uitgepakte rugzak staat ‘Plan your trip like a military operation… you are, after all, invading a foreign country’.

Advertisement - Continue Reading Below

 

Beroepsreiziger Michael Palin vond het boekje zo leuk dat hij een stapel bestelde. Leuk om als cadeau te geven… en te krijgen!

 

Traveler’s Advisory, door Jessica Lehrer, Rick Lighstone en Alice Murray (€ 14,99).Verkrijgbaar bij American Book Center