Oscars 2015: dit is de kritiek die het krijgt

Want niet álles was perfect.

De Oscars waren goed: Neil Patrick Harris was overwegend grappig, John Legend gaf iedereen kippenvel met zijn Glory, Oprah kreeg een Oscar van legoblokjes, Patricia Arquette zorgde voor een vurige speech en Eddie Redmayne liet ons smelten met zijn schattige acceptence speech. (Kijk het anders allemaal hier nog even na).

Máár! Zoals ieder jaar zijn er ook teleurstellingen. Er waren kleine flaws: Kim Kardashian was er niet (en wel hierom) en ook Jennifer Lawrence gaf geen acte de presence (lees hier waarom) op de rode loper. Er waren medium flaws: hoezo werd die uitreiking van de Lego-Oscars niet op zijn Oprahs aangepakt? Lego Oscars for everybody! And for you! And you! And you!

Advertisement - Continue Reading Below

En er waren dus grote flaws. Zo zijn veel fans - terecht, als je 't ons vraagt - verbaasd over het feit dat de vorig jaar overleden comédienne Joan Rivers niet was opgenomen in het In Memoriam-gedeelte van de Oscars, waarin zoals ieder jaar wordt stilgestaan bij overleden artiesten, acteurs, actrices en filmmakers. Rivers dochter, Melissa Rivers, liet op Facebook weten:

'Het zou mooi zijn geweest, vooral vanwege de invloed die zij had op het prijzenseizoen.'

More From Oscars
20 articles
Oscars 2018: wie krijgt de award voor beste film?
Dit is er dit jaar gebeurd met de Oscar leftovers
Casey Affleck
Waarom de Oscar-winst van Casey zo slecht is
Dit is Andrews lieve reactie op Emma's Oscar-winst
Donald Trump over de Oscars

De Oscars hebben inmiddels laten weten:

'Joan Rivers één van de vele waardevolle artiesten en filmmakers is die we helaas niet konden opnemen in het onderdeel In Memoriam van de Oscarshow dit jaar. Echter, ze maakt onderdeel uit van onze In Memoriam-galerij op Oscar.com.'

Ook de vader van Angelina Jolie, Jon Voight, heeft zijn zegje over de Oscars 2015, en dan vooral over het feit dat zijn dochter zelf géén Oscar kreeg.

'I think the nominations were mostly right. They don't get everybody. I'd like to have seen my daughter's film get a few more nominations,' liet hij aan E! News weten. Voights lovende woorden over Jolie: 'I think her direction is extraordinary. I had my mouth open. I said: holy smokes, this is really something. She's a director that I'd say I want to work with.'

Jennifer Lawrence liet dus gewoon haar hond uit tijdens de Oscars 2015 >

En Kim Kardashian kon geen oppas vinden voor North >