Briljant: bn’ers read mean tweets

De Nederlandse variant op Jimmy Kimmels succes-item is hier.

Meest gelezen

Groot fan zijn we hier, van Jimmy Kimmels ‘Celebrity Read Mean Tweets’. Nee, geen belletje? In een notendop: om mensen bewust te maken van hun soms bijzonder onaardige gedrag op social media riep talkshow host Jimmy Kimmel een terugkerend item in het leven; celebrities die aan hen geadresseerde haat-tweets voorlezen.

Klinkt misschien niet zo spannend, maar het eindproduct is doorgaans vrij briljant (zie hier). En dan met name vanwege de op de lachstuipen werkende hilariteit van de doorgaans bijzonder stompzinnige haattweets. De beste manier om haters de wereld uit te helpen is met humor en positiviteit nietwaar? Scherp gezien van Kimmel. Nederland doet vanavond haar eigen duit in de zak.

Advertisement - Continue Reading Below

Als onderdeel van 'Dag tegen Pesten special: Cyberbully', een themaprogramma gepresenteerd door – hoe kan het ook anders – Arie Boomsma (oké, samen met Jan Versteegh) dat vanaf 20.29 uur op NPO 3 te zien is, lezen sterren uit eigen land – we noemen een Carice, een Katja, een Victoria en Arie Boomsma zelf – tweets voor die zij zo nu en dan voor de kiezen krijgen.

Een aantal filmpjes ‘lekte’ al uit op het www. Toegegeven: het niveau van Jimmy Kimmel halen we er niet mee, maar deze van Carice van Houten en Halina Reijn komt toch aardig in de buurt...

Meest gelezen

Hoogtepunt

A post shared by halinareijn (@halinareijn) on

 

Vanavond toch maar even kijken dus.

 

Hilarisch kijkvoer: celebrities read mean tweets bij Jimmy Kimmel >

Zo sluit Maartje Verhoef - terecht - Milaan Fashion Week af >

5 taalfouten die écht niet meer kunnen >

Is dit al vier maanden de nieuwe vriendin van Cara Delevingne? >