Waarom ontkent Leonardo DiCaprio de Rihanna-geruchten?

Een actie die de acteur nooit eerder ondernam - ondanks de vele wilde roddels die over hem rondgaan.

Meer van Oscars
20 articles
Oscars 2018: wie krijgt de award voor beste film?
Dit is er dit jaar gebeurd met de Oscar leftovers
Casey Affleck
Waarom de Oscar-winst van Casey zo slecht is

20 Modellen in één keer. Miranda Kerr (toen ze nog getrouwd was met Orlando Bloom). Lindsay Lohan (in haar slechte periode). Kate Moss. Naomi Campbell. Strippers. Victoria's Secret Angels. Taylor Swift (klik hier voor dat mooie verhaal). En zelfs Tobey Maguire.

Over Leonardo DiCaprio's liefdesleven gaan de meest wilde geruchten. Er is haast geen vrouwspersoon in Hollywood (of daarbuiten) waaraan de acteur de afgelopen decennia niet is gelinkt. Of alle geruchten waar zijn? Wie weet. Maar tot op heden leek Leonardo er hoe dan ook nooit moeite mee te hebben gehad. Hij leek zelfs eerder een beetje trots op zijn reputatie te zijn.

Advertisement - Continue Reading Below

Daarom is het zo opmerkelijk dat hij zich deze week genoodzaakt zag om de aanhoudende geruchten (klik hier) over een relatie/fling met Rihanna te ontkennen. Iets dat hij voor zover ik weet nog nooit eerder heeft gedaan. Zelfs niet toen mensen hem beschuldigden van een affaire met een getrouwde vrouw of met Lindsay Lohan.

NA DE EERSTE FOTO'S WAS DE MAAT VOL
Toch vond de acteur deze keer dat de maat vol was. Nadat er eerder deze week foto's opdoken van Leonardo en Rihanna voor het eerst samen in één frame, een feit dat zelfs de serieuzere entertainmentsites haalde, besloot de acteur dat het genoeg was. Hij liet een vertegenwoordiger de L.A. Times bellen om het te ontkennen:

More From Oscars
20 articles
Oscars 2018: wie krijgt de award voor beste film?
Dit is er dit jaar gebeurd met de Oscar leftovers
Casey Affleck
Waarom de Oscar-winst van Casey zo slecht is
Dit is Andrews lieve reactie op Emma's Oscar-winst
Donald Trump over de Oscars

A rep for DiCaprio told the Los Angeles Times that the actor 'is single and has been for some time,' adding that he's 'been focused shooting' Oscar-winning director Alejandro G. Inarritu's adventure drama The Revenant in Canada 'for months'.

Blijkbaar mag je vrijwel alles over Leonardo zeggen, behalve dat hij het met Rihanna doet. En dat is natuurlijk hartstikke verdacht. Want waarom, in hemelsnaam, zou hij niet aan Rihanna gelinkt willen worden? Zelfs al is het gerucht grote bullshit. Een roddel als dit lijkt me helemaal niet slecht voor z'n carrière en ook niet voor zijn status als womanizer. Waren er niet eerder een aantal mannen die vochten om Rihanna?

Wat is er aan de hand? Er zijn een aantal voor de hand liggende opties.

Het kan natuurlijk zo zijn dat Leonardo zijn goede vriendin Rihanna in bescherming wilde nemen. Wellicht wil zij niet aan hem gelinkt worden en is hij een echte heer die het gerucht de kop indrukt? Of, en dat lijkt me dan logischer, is het verhaal dat Rihanna niet met Leo maar met zijn goede vriend Richie Akiva date (lees hier meer over dat gerucht) echt waar en wilde Leonardo met zijn ontkenning zichzelf voor eens en altijd uit die mix halen.

RIHANNA NAM DE FOCUS OP ZIJN CARRIÈRE WEG
Een andere optie is dat Leonardo nu al met zijn Oscarcampagne voor over een jaar of twee is begonnen. Vrijdag werd namelijk bekend dat hij de hoofdrol in The Crowded Room te pakken heeft - een film over een man met 24 persoonlijkheden. 24! Logisch dat de acteur al jaren aast op deze film en hem zelfs zal produceren. Als iets Oscar roept, is het één acteur die 24 verschillende types speelt.

Alleen werd het nieuws over deze belangrijke carrière move een paar dagen later totaal overschaduwd door de foto's van hem en Rihanna. De wereld geeft nou eenmaal meer om zijn liefdesleven dan om een film die nog gemaakt moet worden. Het kan dus zijn dat Leonardo met een statement de focus weer even terug op zijn carrière wilde krijgen. Vandaar ook de subtiele verwijzing naar de de film die hij momenteel aan het maken is met de regisseur van Birdman, de film die net een Oscar heeft gewonnen.

MEER JACK NICHOLSON DAN JACK DAWSON
Dan nog blijft het gek dat Leonardo zich opeens uitspreekt over zijn liefdesleven, na al die jaren aan wilde geruchten (en bijpassende foto's) die zijn carrière nooit echt leken te schaden (al heeft hij nog steeds geen Oscar...). Maar misschien is dat het 'm juist! Misschien heeft Leonardo ein-de-lijk door dat hij ondertussen, ook dankzij zijn lelijke baard, steeds meer op Jack Nicholson begint te lijken en steeds minder op Jack Dawson. En dat het ondertussen een beetje triest begint te worden dat hij nog steeds vrijgezel is en alleen maar met (piepjonge) modellen omgaat.

George Clooney heeft het licht immers ook gezien. En ondertussen zijn we haast vergeten hoeveel cocktailserveersters hij aan zijn arm heeft gehad voordat Amal verscheen. Misschien is dat ook Leonardo's plan?

Maar als dat laatste echt waar is, dan slaat het nergens op dat hij een relatie met Rihanna ontkent en zich tegelijkertijd op een feestje van Muse's Matthew Bellamy terugtrekt in de slaapkamer met een of ander model terwijl alle aanwezigen toekijken.

Rest nog één laatste optie. Ontkennen = bevestigen. De twee zijn echt meer dan vrienden maar willen dat liever niet bevestigd hebben. Ze zouden in ieder geval niet de eerste zijn. Mila Kunis riep in 2012 ook nog heel hard dat zij en Ashton Kutcher enkel vrienden waren en we weten allemaal hoe dat is afgelopen...

Onbewerkte foto's online delen is niet verfrissend maar gewoon pesten >

Anke's smeekbede: Kunnen we alsjeblieft weer terug naar de emmers rode verf? Bont is stom >