Dit is de machtigste stilist van Hollywood

De top 25 is bekend.

Nu de jurkenstorm na het awardseizoen weer even is gaan liggen wordt in Hollywood de balans opgemaakt: wie-o-wie mag zichzelf de meest invloedrijke stilist noemen?

Ieder jaar komt de Hollywood Reporter met een Top 25 (zie hier de volledige lijst), met aan kop dit jaar Petra Flannery: de stilist van onder andere Emma Stone, Gwen Stefani en Amy Adams. Niet heel gek; het was namelijk Flannery die Emma Stone voor de Golden Globes in die stunning Lanvin-jumpsuit stak. Een succesnummer dat de actrice een plekje op vrijwel alle best dressed-lijstjes bezorgde. 

Advertisement - Continue Reading Below

Runner-up is Leslie Fremar (verantwoordelijk voor de prachtige Chanel haute couture-creatie van Julianne Moore tijdens de Oscars) en op drie staat stilistenduo Karla Welch en Kemal Harris (uit hun koker komen de poweroutfits van Claire Underwood in House of Cards). Op de vierde plek Kate Young (die van Sienna Miller weer een modemeisje maakte) en als opvallende zevende Leith Clarke, de stilist van Alexa Chung (ja, die heeft er dus blijkbaar ook een).

Lezen: Madonna's uitgesproken mening over de Dolce & Gabbana-gate >

Gaat Gisele Bündchen echt met pensioen? >

En zo vierde Bregje Heinen haar verjaardag >