Eindelijk bewijs: Ryan Gosling houdt van Eva Mendes

Soms is het zo fijn om een inkijkje te krijgen in het leven achter de roddel.

Meer van Blog Anke Meijer
20 articles
Jennifer Lawrence is razend over kritiek op jurk
Ook Frank Underwood kan een engerd zijn
Opinie: 'Sorry Meryl Streep, ik geloof je niet'

In het land van roddel en achterklap, moeten we het vaak doen zonder écht bewijs. Meestal gaan er geruchten, soms zijn er outlets die beweren iets zeker te weten al zeggen ze niet hóe ze het weten (zie ook in een nieuwe ronde 'Bradley Cooper is weer vrijgezel, maar we weten niet voor hoe lang') en vrijwel altijd zijn er pr-mensen die ons dingen willen voorspiegelen over hun cliënten die per definitie niet waar zijn.

Advertisement - Continue Reading Below

Daarom is het extra leuk wanneer er opeens keihard bewijs is waarmee roddels, relaties, break-ups en baby's bevestigd worden. Zoals een babybuik die niet verstopt is onder een laag kleren en net zo goed een grote lunch kan zijn. En een korrelige foto van twee sterren die hun onwaarschijnlijke romance (of fling) bevestigt – want kijk naar de manier waarop Jamie Foxx naar Katie Holmes kijkt! Als dat geen lust is... Ik ben fan!

More From Blog Anke Meijer
20 articles
Jennifer Lawrence is razend over kritiek op jurk
Ook Frank Underwood kan een engerd zijn
Opinie: 'Sorry Meryl Streep, ik geloof je niet'
Daar is dat 'enge' woordje gender weer...
Waarom Amber Tamblyn onze nieuwe held is

EEN OPENBARE LIEFDESVERKLARING
Maar deze week kregen we ook een fijn inkijkje in het echte leven van een van de meest besproken Hollywoodkoppels. Want opeens was er die notoir gesloten Hollywoodster die  publiekelijk voor zijn vriendin opkwam nadat zij onder vuur was komen te liggen in de media. Oh Ryan Gosling, wat is het een feest dat je de 140 tekens van Twitter hebt ontdekt! (Bekijk hier nogmaals zijn eerste, onzekere stapjes op Twitter-grond.) Want dit is de eerste keer sinds de acteur aan Eva Mendes is gelinkt jaren geleden, dat ik hem kan betrappen op iets dat in de buurt komt van een openbare liefdesverklaring.

Voor wie het heeft gemist. Eva grapte eerder deze week tijdens een interview dat een joggingbroek de nummer één reden voor een scheiding is:

'Sweatpants, no, no, no, no. No, no, you can't do sweatpants. Ladies, number one cause of divorce in America is sweatpants. No, you can't do that,' zei ze in een interview met extratv.

Of ze het meende? Vast. Ik kan me best voorstellen dat Eva het soort vrouw is dat liever een jurk of rok draagt dan een onflatteuze joggingbroek. En ik geloof direct dat zij het type is dat vindt dat je jezelf niet te veel moet laten gaan in een relatie en dat je jezelf sexy en vrouwelijk moet blijven kleden voor je man omdat je hem anders kwijt raakt. Ze zou niet de enige zijn.

MET LIEFDE BEKRITISEREN
Maar, zoals wel vaker wanneer een Hollywood ster een grap maakt, schoot Eva's opmerking bij veel mensen verkeerd. Al vermoed ik dat Eva, de vrouw die een kind van Ryan Gosling kreeg en daarmee de droom op een real life The Notebook-hereniging tussen Ryan en ex-vriendin Rachel McAdams kapotmaakte, vrijwel niks kan zeggen zonder dat er mensen zijn die haar met liefde bekritiseren.

Hoe dan ook. Dit keer was de ophef blijkbaar zo groot, dat zowel Eva als Ryan zich genoodzaakt zag om te reageren op sweatpants-gate. En opvallend genoeg was het Ryan die als eerste naar social media greep om voor zijn vriendin op te komen:

 
Een tweet die wat mij betreft meer zegt over de status van hun relatie dan iedere foto die ooit van het stel samen is genomen. Al zijn dat er nog steeds niet veel (serieus, er zijn meer foto's van Ryan Gosling met George Clooney samen dan met Eva Mendes, mits je de recent genomen groepsfoto's bij de Lost River-persconferentie in Texas niet meetelt waar de twee zoals gebruikelijk weer mijlenver uit elkaar staan...). Want alleen als je echt van iemand houdt, voel je je gedwongen om te reageren op iets onbenulligs als sweatpantsgate. En daarmee kunnen wat mij betreft de break-up geruchten weer een tijdje op stal.

Eva zelf reageerde overigens een dag later en mét humor op de ophef en plaatste deze ode aan haar favoriete joggingbroek op Instagram:

 
Nogmaals, een fijn inkijkje in het echte leven van Ryan en Eva. Een die we waarschijnlijk niet heel vaak gaan krijgen.

Eva Mendes hijst ondertussen haar dochter in haar zelfontworpen kleding >

Ryan Reynolds heeft de naam van zijn dochter onthuld! >

En je raadt NOOIT met wie Dakota Johnson nu vakantie viert >