Tv-tip voor vanavond: Louis Theroux bij College Tour

Onze favoriete documentairemaker neemt vanavond plaats tegenover Twan Huys.

Hier op de ELLE-redactie hebben we werkelijk iédere docu van Louis Theroux gezien - veel ook meermaals - en wij verheugen ons dan ook al weken op de uitzending van vanavond. De 44-jarige documaker is te gast in College Tour en spreekt daar uitgebreid over zijn carrière en hopelijk licht-ie een tipje van de sluier op over zijn nieuwste project, waarvoor hij zich onderdompelde in de wereld van Scientology.

Advertisement - Continue Reading Below

Een kleine biografie. Louis Theroux wordt op 20 mei 1970 in Singapore geboren, maar zijn familie verhuist al snel naar Londen waar-ie dan ook opgroeit. Hij studeert geschiedenis in Oxford en krijgt een baantje als filmrecensent bij het universiteitsmagazine.

Na het behalen van zijn diploma vertrekt Theroux naar de Verenigde Staten om daar fulltime als journalist aan het werk te gaan. In 1992 werkt hij als correspondent voor Micheal Moore's programma TV Nation. Hier maakt hij onder meer reportages over het Jerusalem syndrome en de Ku Klux Klan. Wanneer het programma tot zijn einde komt, biedt de BBC Theroux een contract aan waaruit Louis Theroux's Weird Weekends ontstaat. Vele docuseries vloeien daaruit voort, waaronder het succesvolle When Louis Met..., waarin hij bekende personen volgt en interviewt.

We hangen ongetwijfeld aan Louis' lippen dus vanavond, om 20.30 op NPO3.

 

DIT mag je dit weekend ook niet missen >

En ook deze bioscoopfilms zijn zéér de moeite waard >

Oh nee, Downton Abbey stopt ermee! >