10 frustraties die iedere reiziger herkent

Al een vakantie of lange reis geboekt voor deze zomer? Dan kan het aftellen beginnen. Uw lieftallige redactie voorziet u alvast van wat voorpret: 10 frustraties die iedere reiziger herkent. Graag gedaan.

Meest gelezen

1. In het vliegtuig ontdekken dat je geen buur hebt op links. Feest! Totdat die ene verlate passagier, die het vliegtuig al 50 minuten vertraging bezorgt, arriveert en naast jou neerploft. Zweetluft van het harde rennen incluis.  

 
2. Een veel te dure privégids inhuren om dat ene onontdekte plekje van het eiland te zien en daar tegelijk te arriveren met drie tourbussen vol Koreanen. You take picture please?

Advertisement - Continue Reading Below

3. Midden in de nacht – al dan niet met kater van die zelfgestookte wodka van je buurman gisteravond – opstaan om die ene walvis te spotten. Die die ochtend natuurlijk nét even een visje ging prikken in een heel ander deel van de oceaan.

4. Locals die doen alsof ze weten waar ze je heen sturen wanneer jij de weg vraagt.

5. Families die iedere dag met hun badhanddoeken alle zwembadstoelen bezet houden. Zetten ze hier ’s nachts de wekker voor??

Meest gelezen

 

6. Gratis Wifi in je hotelkamer, iets wat je bij het boeken had moeten lezen als ‘gratis Wifi in dat linkerhoekje van de hotelkamer wanneer je op een stoel gaat staan’.

7. Na 6 uur rijden in een busje zonder airco, met je knieën tegen je oren, huilende baby op links, geit tussen je voeten en vrucht etende man op rechts, in een file terechtkomen omdat voor jullie een met meloenen volgeladen wagen besloot te kantelen op de ene weg die het land rijk is.

8. Die vier paar schoenen waarvan je op voorhand dacht toch echt níet zonder te kunnen, en je nu al dagen in je overvolle backpack met je meesleept.

 

9. Bij aankomst in je hostel verplicht bij moeten betalen voor faciliteiten als de fitnessruimte, die je toch niet gaat gebruiken, omdat de volgende ochtend om 5 uur ’s ochtends de bus naar je volgende bestemming alweer voorrijdt.

10. Menukaarten in de locale taal, waardoor je een gerecht met inheemse lekkernijen (wat heet: ingewanden van dieren waarvan je het bestaan niet wist) krijgt voorgeschoteld in plaats van die buikloop-proof groenteschotel die je dacht te hebben besteld.

Laat Google Translate voor die laatste frustratie nou dé oplossing hebben. Met de geupdate versie van de app wordt door enkel je camera te richten op de menukaart direct de vertaling eroverheen geplaatst. Haast magie kunnen we je zeggen, want wij testten het onlangs. Ook handig: de automatische taalherkenning in de gespreksmodus is nu beter dan ooit, dus kun je zonder problemen boeiende gesprekken voeren met die ene knappe Rus die geen woord Engels kan. (Nu beschikbaar in de app store en via Google Play).

 

88 dingen die iedereen denkt tijdens het shoppen bij H&M >

16 dingen die je nog niet wist over Michiel Huisman >

10 voordelen van een stroomstoring >