10 dingen waarmee je makkelijk geld kunt besparen

En waarvan het tijd wordt dat je 't ook eens doet.

Meest gelezen

Want hoe meer je spaart, hoe mooier de kleren die je kunt kopen (en die kun je ten slotte uiteindelijk ook weer omzetten in geld – zie punt 5). Daarom 10 punten waar iedereen makkelijk op kan besparen.

1. Maak je favoriete restaurantgerechten na
Zin in goed eten, maar geen zin in een grote restaurantrekening? Grote kans dat je precies weet wat er in je favoriete gerecht van dat ene restaurant zit, en als je dat niet weet: check de volgende keer even de kaart. Haal het zelf, kook je dish, eet het van je mooiste bord en in goed gezelschap en je hebt bijna alle ingrediënten om een goede restaurantavond te evenaren. Zónder grote rekening.

Advertisement - Continue Reading Below

2. De ene Euroshopper is de andere niet
Het Euroshopper-merk in de Albert Heijn is, toegegeven, niet in elk genre lekker (brood, bijvoorbeeld) en, toegegeven, Euroshopper bestaat feitelijk ook helemaal niet meer. Nu heet het AH Basic, maar laten we wel wezen: Euroshopper klinkt nog altijd lekkerder en iedereen weet meteen wat je bedoelt. Euroshopper gaat je heel veel geld opleveren als je precies weet welke producten wél lekker zijn ondanks de lage prijs (pesto, havermout, pasta).

Meest gelezen

3. Ruim je geld op
Koop – liefst ergens op een rommelmarkt – een mooi glas, bakje of kistje en leeg daarin elke avond voordat je gaat slapen je portemonnee. Dat wil zeggen: al je losse munten, de briefjes die in je portemonnee zitten mag je houden. Kortom, plunder telkens je eigen portemonnee. Dit geeft je elke avond een verrassend gevoel van opgeruimdheid – geen losse troep in je portemonnee, alleen papier – en ongemerkt spaar je zo heel veel geld. Met opruimen!

4. Heb favorieten
We kunnen natuurlijk voor eeuwig door ons leven banjeren met het idee dat we de enorme berg aan verschillende producten die de wereld ons te bieden heeft moeten blijven proberen en proberen en proberen, maar je kunt in sommige productcategoriën ook gewoon bepalen dat je je favoriet op een gegeven moment hebt gevonden. Echt: dat geeft rust in je hoofd en in je portemonnee. Favoriet dekbedovertrek? Mooi, nieuwe heb je dus niet meer nodig, pas weer wanneer deze kapot is. Favoriete pen? Geen kans dat je opeens een winkel uit loopt met acht pennen die je helemaal niet nodig hebt, want je hebt al een favoriet en die doet het nog.

5. Weet wat je nooit meer gebruikt
Maar nog wel geld op kan leveren. Woon je toevallig in Amsterdam? Dan moet je op deze Facebook-pagina zijn. Amsterdam Yard Sale werkt snel – je vertelt wat het is en waar het kan worden opgehaald - en het beste: de prijs die je vraagt staat vast, dus geen gedoe met biedingen. Prijzen op Amsterdam Yard Sale zijn precies goed: niet te duur,  maar ook zeker niet te goedkoop.

6. Drink vaker water
Hoe vaak drinken we niet bijna automatisch een glas wijn bij een (late) lunch of in een restaurant? Kies wat vaker voor water en je bent niet alleen gezonder bezig, je bespaart ook geld. Twee vliegen in één klap.

7. Neem kruidenplanten
Zoals munt, basilicum en tijm. Hoef je niet een hele moestuin voor aan te leggen, het staat goed in bijna elke keuken en je bespaart uiteindelijk heus ook wat geld.

8. Koop mannenversies
Van bijvoorbeeld scheermesjes. Vraag ons niet waarom, maar die zijn doorgaans goedkoper, terwijl ze precies hetzelfde doen. Waar ze in ieder geval goedkoper zijn én lang meegaan: HEMA. 

9. Stop met het kopen van eten op stations
Meteen. Hoe vaak is het écht lekker? En hoe vaak heb je er net iets meer voor betaald dan je eigenlijk zou willen?  

10. Check je telefoonrekening
Mocht je dat de afgelopen maanden nog niet hebben gedaan.Grote kans dat er ergens anders een voordeliger abonnement is te vinden. Wil je bij dezelfde provider blijven? Bel ze op en zeg dat je bij het volgende abonnement korting wil. Trouwe klant? Dan grote kans dat je de korting nog krijgt ook.

Geld bespaart? Déze broek kun je nu kopen >

Of ga voor een road trip in spijkerbroek >