Johnny Depp: van trainwreck naar Oscar?

Is de acteur weer op het juiste spoor te krijgen?

Meer van Blog Anke Meijer
20 articles
Ook Frank Underwood kan een engerd zijn
Opinie: 'Sorry Meryl Streep, ik geloof je niet'
Daar is dat 'enge' woordje gender weer...

Één week lang was Johnny Depp zoek. Johnny Depp, wereldberoemd, schatrijk, vader van een beeldschone tienerdochter, kersverse echtgenoot en ster van de Pirates of the Caribbean-films, was ZOEK. De acteur had vorige week maandag op een privévlucht naar Australië moeten stappen waar deel zoveel van de reeks (iets met dode piraten en Orlando Bloom geloof ik) momenteel wordt gefilmd, maar deed dat niet.

Advertisement - Continue Reading Below

In plaats daarvan liet hij, aldus een Australische krant, de crew en zijn collega acteurs dagenlang wachten. En niemand wist precies waar hij was en wanneer hij zou arriveren. Dat terwijl zijn nieuwe, jonge vrouw Amber Heard het nachtleven van New York opzocht samen met, volgens Page Six iets te goede vriendin, fotografe Io Tillett Wright.

Het was het zoveelste 'slechtnieuwsbericht' dat de laatste tijd over Johnny verscheen. Vrijwel al zijn recente films flopten. Om de aanfluiting die Mordecai was werd hij, de man die ooit door iedereen binnen én buiten Hollywood werd aanbeden, zelfs openlijk belachelijk gemaakt. Zelf stond hij dronken te stuntelen op het podium bij de Hollywood Film Awards. En ook privé leek weinig goed te gaan.

More From Blog Anke Meijer
20 articles
Ook Frank Underwood kan een engerd zijn
Opinie: 'Sorry Meryl Streep, ik geloof je niet'
Daar is dat 'enge' woordje gender weer...
Waarom Amber Tamblyn onze nieuwe held is
Waarom gossip zo veel beter is voor je

Al maanden vóór zijn huwelijk, waren de geruchten over problemen in zijn relatie met Amber niet van de lucht. En ondanks hun 'intieme ja-woord' op een tropisch eiland, werden de roddels er niet minder op. Een van de sappigste, afkomstig van een blind item en dus niet helemaal betrouwbaar, was dat de twee vrijwel direct na de bruiloft al in de problemen kwamen en Johnny de wittebroodsweken op de bank bij Marilyn Manson sliep - op de vlucht voor zijn nieuwe bruid.

En zelfs People, altijd vriendelijk voor de sterren, schreef begin deze week hoe de twee 'newly weds' totaal gescheiden levens leiden.

VERDACHTE ARMBREUK
Verder was er de verdachte manier waarop hij zijn arm brak, iets dat de opnames van Pirates 5 (een miljoenenproductie) wekenlang wist stil te leggen. Volgens de officiële berichten gebeurde dit 'op locatie', volgens de geruchten was het niet op de filmset en wellicht ook niet helemaal nuchter.

En vorige week was hij dus 'missing in action'. Tot dinsdag. Want na een weekend vol geruchten en wilde verhalen, verscheen Johnny samen met Amber in Australië. Stralend en hand in hand stapten de twee het vliegtuig uit, zwaaiend naar de toegestroomde media. De boodschap: niks aan de hand, alles goed, enkel geruchten.

Het was, zo lijkt nu, waarschijnlijk de eerste stap van een missie om de trainwreck die Johnny was geworden, weer op het juiste spoor te krijgen. En het lijkt, professioneel in ieder geval, te werken.

Want opeens zijn de headlines de afgelopen dagen positiever dan ze in maanden waren. Er verscheen gloednieuw beeld van Johnny uitgedost als Jack Sparrow. En People kreeg woensdag exclusief de allereerste beelden van de acteur als crimineel James "Whitey" Bulger uit de film Black Mass. Dat juist het roddelblad met deze scoop aan de haal ging, is allesbehalve toevallig. Het negatieve stuk over Johnny en Ambers relatieproblemen dat één dag eerder nog op de site stond, was op woensdag plots verdwenen (de link is nog wel te vinden op Google). Voor wat hoort wat immers.

OSCAR VOOR JOHNNY?
En om de week af te maken, verscheen donderdag de eerste trailer van Black Mass online. Iets dat meerdere media al direct in Oscarvoorspelling-modus gooide aangezien de eerste berichten over Johnny's spel zeer positief zijn.

Gaat Johnny dan eindelijk weer een gouden tijd tegemoet? Met succesvolle films, minder gênante persoonlijke verhalen en wie weet een Oscarnominatie?

Na een week succesvol damage control van zijn team, zou je er bijna in gaan geloven. Al moet de man zelf dan wel langer dan een paar dagen uit de problemen blijven...