NIEUWS! George is Amals persoonlijke stilist!

En andere onzin uit de gossipbladen van deze week...

Meer van Blog Anke Meijer
20 articles
Jennifer Lawrence is razend over kritiek op jurk
Ook Frank Underwood kan een engerd zijn
Opinie: 'Sorry Meryl Streep, ik geloof je niet'

Het is weer zo'n week waarin mijn geloof in de Amerikaanse gossipbladen danig op de proef wordt gesteld. Een week waarin ik eerder het inferieure Star wil geloven dan de over het algemeen beter geïnformeerde US Weekly. Al is dat laatste ook gewoon omdat Star, het ultieme kappersblaadje, deze week roept dat Carey Mulligan zwanger is. Dit omdat ze wijdvallende kleding draagt, wat uiteraard helemaal niks hoeft te betekenen behalve dat ze wijdvallende kleding draagt.

Advertisement - Continue Reading Below

Waarschijnlijk is het 'nieuwtje' ook alleen daarom tijdens de redactievergadering verzonnen: 'hey, een onflatteuze jurk, ze is zwanger, nieuws!'. Maar dat neemt niet weg dat het een vele malen geloofwaardiger nieuwtje is dan de onzin die US Weekly deze week brengt.

Volgens US is namelijk niemand minder dan George Clooney de drijvende kracht achter Amal Clooneys geweldige kledingstijl. Of, zoals het tijdschrift het zegt; Amal heeft geen stilist nodig, ze heeft George! Lees mee:

More From Blog Anke Meijer
20 articles
Jennifer Lawrence is razend over kritiek op jurk
Ook Frank Underwood kan een engerd zijn
Opinie: 'Sorry Meryl Streep, ik geloof je niet'
Daar is dat 'enge' woordje gender weer...
Waarom Amber Tamblyn onze nieuwe held is

"George is very involved in selecting her looks,” says a source close to the actor, 53, and his wife, 37. “He’ll watch her try on clothes and will say, ‘I like that. You should get it,’ or ‘No, not that.’"

En het wordt nog beter:

“He installed a runway, floor-to-ceiling mirrors, and a crazy light system in their closet,” adds the source of their wardrobe in L.A.'s Studio City nabe, which houses her Dior, Oscar de la Renta, and Alexander McQueen duds. “Amal can see every single angle and tell if her outfit is see-through!”
“Amal loves it!” says the source. “She shops a lot because she needs her lawyer looks and then street clothes.”

Er zijn zoveel dingen mis aan dit verhaal. En dan niet alleen het tenenkrommende idee dat Amal niet haar eigen kleren kan uitzoeken. Alsof ze niet én succesvol kan zijn als advocaat én zich stijlvol kan kleden. Ugh. Dan het idee dat George, de man die een prima pak kan dragen maar ik verder nog niet op een vreselijk originele kledingsmaak heb kunnen betrappen, opeens een ware stilist is die van zijn vrouw een van de meest stijlvolle vrouwen ter wereld heeft gemaakt. En tot slot, een catwalk in de inloopkast?! Mmmkay...?

IS EMMA EN ANDREWS BREAK-UP DAN OOK ONZIN?
Niet dat het niet een briljante gedachte is, George en Amal die uren met z'n tweeën in een 'fantastisch belichte' kast doorbrengen om outfits te passen. Ik geloof er alleen niks van. En dat maakt dit de zoveelste keer dat US Weekly duidelijk onzin aan het verkopen is.

Daarmee ga ik met terugwerkende kracht twijfelen aan een nieuwtje dat ze een paar weken geleden brachten. Namelijk de 'definitieve breuk' tussen Emma Stone en Andrew Garfield. Een nieuwtje dat mijn hart een beetje brak maar ik geloofde omdat US het, samen met E! en People, bracht.

Maar nu was daar deze week opeens Emma die, na een bezoekje aan haar stylist (Emma heeft er namelijk wel een....), naar buitenkwam met een papieren tas met daarop in blokletters ANDREW GARFIELD. De acteur met wie ze, aldus de bladen, ondertussen al een hele tijd niet meer samen is omdat hij zich in een 'dark place' bevond. 'Betekent dit dat ze misschien weer samenkomen?', vraagt US zich af. Al beweert het tijdschrift in hetzelfde stuk nog steeds dat een DERDE anonieme bron zegt dat Emma en Andrew echt over zijn.

Sorry US, maar dankzij het door jullie geschetste beeld van George en Amal Clooney samen in de goed belichte inloopkast met catwalk, geloof ik even niets meer van wat jullie schrijven.

EMMA EN DE TAS
Betekent dit dan dat Emma en Andrew helemaal niet uit elkaar zijn? Nou, ik begin er ondertussen zowaar in te geloven. Want laten we niet vergeten, de eerste die de break-up bracht was Star. En zoals ik toen al schreef, was het enige bewijs dat het blad had, het feit dat Emma alleen naar de Oscars was geweest. Iets dat net zo'n betrouwbaar bewijs is als Carey Mulligans wijdvallende jurk.

Het nieuwtje is vervolgens door People, US en E! overgenomen. Alleen bevestigd of ontkend door Emma of Andrew is het nooit. En behalve anonieme bronnen - waarschijnlijk dezelfde die alles van de inloopkast in Huize Clooney weten - hebben we nooit een echte reden gehad om aan te nemen dat het waar is.

En nu is er dus Emma en de tas. Zou jij een tas met in blokletters de naam van je EX-vriend zo zichtbaar dragen wanneer je weet dat de paparazzi buiten staan? Of is het een kleine f*ck you van Emma naar de gossipbladen omdat er niets waar is van alle verhalen, ook die recente berichten dat Andrew is vreemdgegaan niet?

Als dat geval is, weten we het snel genoeg. Want dat zit er in die tas wellicht een jasje of das voor Andrew, de twee delen een stylist, en dan is de kans groot dat ze binnenkort samen op een rode loper te zien zijn. Gewoon, omdat het nooit uit was.

Ben ik te hoopvol? Wie weet. Maar vergeet niet, iedereen had al 'bevestigd' dat Ryan Gosling en Eva Mendes uit elkaar waren - tot ze 7 maanden zwanger bleek. De gossipbladen hebben ook geen idee.