Ook Reese heeft nu een website, Y'all!

Draper James is perfect getimed en zoeter dan zoet.

Meer van Blog Anke Meijer
20 articles
Ook Frank Underwood kan een engerd zijn
Opinie: 'Sorry Meryl Streep, ik geloof je niet'
Daar is dat 'enge' woordje gender weer...

Ik schreef vorig jaar al over 'het merk Reese'. Het was toen precies één jaar geleden dat de wereld 'de ware Reese Witherspoon' had mogen aanschouwen dankzij de vrijgegeven filmpjes van haar dronken arrestatie in 2013. De American Sweetheart bleek opeens een, in haar eigen woorden, 'American Citizen' die vond dat ze te beroemd en belangrijk was om te worden aangehouden voor zoiets lulligs als rijden onder invloed. 

Advertisement - Continue Reading Below

Het leek een faux pas waar Reese niet snel overheen zou komen, maar amper een jaar (en heel veel schattige outfits en uitjes met de kinderen) later was de actrice al weer zo gerehabiliteerd dat ze haar eigen lifestylewebsite aankondigde die Reese's Southern roots én persoonlijke stijl moest vieren. Het merk Reese was weer verkoopbaar.

Weer één jaar (en een Oscarnominatie) later is Reese's lifestylesite er: Draper James. Een site vol lieve, Reese Witherspoon-outfits (een Southern girl kleed zich altijd tot in de puntjes), veel 'Y'alls', 'Southernisms' en veel Reese.

More From Blog Anke Meijer
20 articles
Ook Frank Underwood kan een engerd zijn
Opinie: 'Sorry Meryl Streep, ik geloof je niet'
Daar is dat 'enge' woordje gender weer...
Waarom Amber Tamblyn onze nieuwe held is
Waarom gossip zo veel beter is voor je

SOUTHERN NONSENSE 
Draper James is perfect getimed met de release van Reese's nieuwste film, waarvoor ze momenteel alle shows en rode lopers afloopt, en zoeter dan zoet. Of zoals website Celebitchy het omschrijft: als Gwyneth Paltrows Goop.com elite onzin is en Blake Lively's Preserve hipster onzin, is Reese's website 'Southern nonsense'.

Al is dat een van de weinige ietwat bitchy reacties op Reese's nieuwe site die ik ben tegengekomen. Zeker wanneer je het vergelijkt met de bakken ellende die zowel Gwyneth als Blake over hun sites kregen. Dat terwijl je ook bij Reese niet voor weinig geld aan het shoppen bent; een mouwloos blousje is al snel 200 dollar en een stel veredelde bierviltjes kost je 20 dollar. Maar toch lijkt niemand er echt over te vallen zoals ze bij Goop nog steeds doen.

CHARMANT
En ook Reese's liefdesverklaringen aan het Amerikaanse Zuiden waar ze opgroeide, vallen (terecht) in betere aard dan de kortzichtige stukjes tekst van Preserve deden. The Hollywood Reporter noemt Draper James zelfs net zo 'charmant als de actrice zelf'. En daarmee doelen ze niet op de 'weet je wel wie ik ben?!'-Reese uit 2013.

Het is bijna jammer hoe makkelijk Reese over haar dronken misstap heen is gekomen. Er zijn genoeg mannen en vrouwen in Hollywood die zoiets nooit meer achter zich laten. Het is duidelijk dat Reese niet alleen een heel goed team achter zich heeft (kijk alleen al naar haar man, Jim Toth, een van de belangrijkste agenten van Hollywood) maar ook dat ze veel meer zelfdiscipline dan een Lindsay Lohan heeft. Well done, Y'All!