20 vriendjes uit Sex and the City en waar ze nu zijn

Wat is er van Skipper, Robert en Smith terechtgekomen?

Meest gelezen

De columniste Carrie Bradshaw had als voornamelijk onderwerp sex en relaties, dus geen wonder dat vriendjes bij de vleet verschenen en weer verdwenen, want: veldonderzoek.

We doen opnieuw onderzoek. Dit is er van de vriendjes van Carrie (en vooruit: Samantha, Miranda en Charlotte) terechtgekomen.

1. Jake uit They Shoot Single People, Don't They?

Advertisement - Continue Reading Below

 

Meest gelezen

Toen:
Een show off hork. Als Carrie op een tijdschriftcover wordt gezet met de gênante tekst 'Single and Fabulous?', besluit ze haar single en fabulous zelf de markt op te gooien in het nachtleven, waar ze Bradley 'Jake' Cooper tegen het lijf loopt. Een rendez-vous in een Porsche volgt, tot hij haar cover bij een kiosk spot en Carrie onzeker wordt. Hij liet 'r niet uit de auto, maar hee - gelukkig was het een cabrio.

Nu:
Date-ie supermodellen, heeft-ie drie Oscarnominaties op zak en is hij nog steeds héél knap.

2. Greg uit Twenty-Something Girls vs. Thirthy-Something Women

 

Advertisement - Continue Reading Below

Toen:
De piepjonge Greg was geen goed nieuws voor Charlotte: de man gaf haar schaamluis, waardoor je tijdens het kijken bijna zelf jeuk krijgt.

Nu:
Anson 'Greg' Mount is bijna onherkenbaar in het burgeroorlogdrama Hell on Wheels: jaha, Britney Spears Crossroads-vriendje heeft nu een baard.

3. Vaughn uit Shortcomings

Advertisement - Continue Reading Below

 

Toen:
Een van Carries opmerkelijkste affaires was met Vaughn, de man die ehh... zo zijn shortcomings had in bed.

Nu:
Justin 'Vaughn' Theroux is nog steeds een succesvol scenarioschrijver, acteur én - natuurlijk - de verloofde van Jennifer Aniston. Hij was overigens ook een van de weinige acteurs die twee keer in Sex and the City voorkwam, als twee verschillende personages: naast Vaughn, speelde hij in het eerste seizoen ook Stanfords vriend Jared.

4. Jack uit La Douleur Exquise!

 

Toen:
Liet-ie Miranda, en ons allemaal eigenlijk, geloven dat hij het gewoon heel spannend vond om buiten sex te hebben. In feite woonde hij nog bij zijn moeder thuis.

Meest gelezen

Nu:
Will 'Jack' Arnett speelde in heel veel films (30 Rock, Arrested Development), maar weinig mensen weten dat hij zijn carrière begon als FBI-agent in The Sopranos.

5. Louis uit Anchors Away

 

Advertisement - Continue Reading Below

Toen:
Weten we 't nog? Als Carrie op een bootfeestje terechtkomt, ontmoet ze de charmante zeeman Louis. Alles loopt gesmeerd, totdat Louis van wal steekt over zijn afkeer van Carries grootste liefde - New York.

Nu:
Waar zagen we 'm niet? Hij speelde in Rescue Me, Smash, Grey's Anatomy en in films The Dark Knight Rises en The Devil Wears Prada. En Daniel 'Louis' Sunjata houdt wel van New York.

6. Sam uit Valley of the Twenty-Something Guys

 

Toen:
Het was een weekend waarin het weer eens uit was tussen Carrie en Big, en dus belandde ze in het bed van Sam. De sex was goed, maar zijn appartement was een ramp, waar zelfs het vinden van een toiletrol een opgave was.

Nu:
In Carries wereld bestond-ie maar heel eventjes, maar daarna had Timothy 'Sam' Olyphant hij grotere rollen in The Office, The Mindy Project en het drama Justified.

Advertisement - Continue Reading Below

7. Yankee Joe uit Take Me Out to the Ball Game

Meest gelezen

 

Toen:
Het was uit met Big, Miranda wilde helpen en nam de groep mee naar een honkbalwedstrijd, aldaar ving Carrie een honkbal én scoorde ze een date met Yankee-speler Joe en toen ze uiteindelijk van die date genoten, kwamen ze Big tegen en raakte Carrie overstuur. Dat was meteen het einde van Carrie x Joe.

Nu:
Zo nu en dan heeft Mark 'Joe' Devine nog een rolletje, maar hij is vandaag de dag voornamelijk druk als fotograaf.

8. Bill uit Politically Erect

Advertisement - Continue Reading Below

 

Toen:
Alles lijkt koek en ei tussen Carrie en politicus Bill (óndanks dat hij getrouwd is), totdat hij plasseks voorstelt. Dat was - in tegenstelling tot zijn huwelijk - wel een dealbreaker. 'I thought instead, maybe you could close your eyes and I could dribble warm tea on you,' probeert Carrie nog. 'That might feel good. Or maybe you might think it's fun to hear the sound of running water when we have sex. And, if things got really serious between us, I could maybe even leave the bathroom door open sometime. Although honestly I'm really not sure how comfortable I would be with that either.' Het mocht niet baten.

Nu:
John 'Bill' Slattery is nog steeds een oude grijze man, maar dan in de vorm van Mad Men's Roger Sterling, waarmee hij twee SAG Awards won. Bravo!

9. Skipper uit The Fuck Buddy

Advertisement - Continue Reading Below

 

Toen:
Skipper was de veel te lieve back-up van Miranda, met wie ze af en toe samen was, maar met wie ze nooit écht samen wilde zijn. Opeens verdween-ie, en we hopen maar dat het kwam doordat hij een goed meisje had gevonden dat net zo romantisch in het leven stond als hij zelf.

Nu:
Ben 'Skipper' Weber is zijn bril inmiddels kwijt, maar zijn krullen heeft-ie nog, net als rollen in Everwood en The Secret Life of the American Teenager.

10. Sam uit What Goes Around Comes Around

 

Toen:
Als Samantha wordt overstelpt met RSVP's voor een feestje van ene Sam Jones, besluit ze haar naamgenoot op te zoeken. Het blijkt een college virgin, iets dat Samantha op z'n Samantha's gelijk rechtzet. 

Nu:
Jacob 'Sam' Pitts speelde een seksverslaafde in Euro Trip, daarna werd hij collega's van een andere SATC-alumnus (Timothy Olyphant) in Justified.

11. Robert uit A Women's Right to Shoes

Meest gelezen

 

Toen:
Robert was zo'n beetje de perfecte buurman van Miranda: knap, galant, knap, grappig, knap, welbespraakt en hij was ook nog eens knap. Maarja, Miranda hield van Steve.

Nu:
Blair 'Robert' Underwood is nog steeds knap, en ook nog steeds acteur: hij speelde onder andere in een Broadway-productie van A Streetcar Named Desire.

12. Joe uit Cover Girl

Advertisement - Continue Reading Below

 

Toen:
In 't kort: dit was de man die Samantha een blow job gaf toen Carrie ze betrapte en voor een ruzie zorgde tussen Carrie en Samantha (want de laatste vond dat de eerste bevooroordeeld en preuts was).

Nu:
Nick 'Joe' Scott werd een populair model, dat op een feestje van fotograaf Herb Ritts door Madonna werd gespot en onder haar vleugels een it-boy werd. Hij scoorde nog even een dance-hitje en had een rol in de film Kiss Me Guido, tot hij in 2006 de show business verliet en kunstenaar werd.

13. Tom, ook uit Cover Girl

 

Advertisement - Continue Reading Below

Toen:
Als Miranda naar een Weight Watchers-bijeenkomst gaat, duikelt ze er de gelijkgestemde - als het op eten aankomt, dan - Tom op. Eenmaal thuis in bed blijkt hij een ehh... slordige eater. Het was voor Miranda reden genoeg hem te dumpen.

Nu:
Craig 'Tom' Grass is een succesvol stand-up comedian, die ook nog eens stemwerk doet voor Family Guy en American Dad! en een nagenoeg perfecte imitatie van Alec Baldwin kan neerzetten.

14. Sean uit Boy, Girl, Boy, Girl

Meest gelezen

 

Toen:
Sean is de man die niet alleen vrouwen, maar ook mannen interessant vond, en zodoende Carrie ook liet zoeken naar haar seksualiteit. Na een kus met gast-actrice Alanis Morissette stopte die zoektocht weer net zo snel als-ie begon, net als de affaire met Sean.

Nu:
Eddie 'Sean' Cahill's rol in Sex and the City was een springplank voor zijn acteercarrière: daarna speelde hij geregeld in CSI: NY en Under the Dome, en was hij - natuurlijk - Rachels vriendje/assistent in Friends.

15. Howie uit The Catch

Advertisement - Continue Reading Below

 

Toen:
Een lompe zak. Na een one-night stand met Carrie - een pijnlijke, ook nog eens -, hoeft Carrie niet meer zo nodig, maar dat accepteert Howie niet zo een-twee-drie, en hij kan het niet laten haar nog even en plein public een bitch te noemen.

Nu:
Bryan 'Howie' Callen is typisch zo'n acteur waarvan je denkt: waar kén ik hem van? Je kent 'm waarschijnlijk van rollen in Old School, The Hangover, The Expendables en tv-series The Goldbergs en Californication.

16. Adam uit Easy Come, Easy Go

Advertisement - Continue Reading Below

 

Toen:
Doet 'funky spunk' een belletje rinkelen? Tot op de dag van vandaag gelooft Adam waarschijnlijk nog steeds niet Samantha's oordeel dat z'n spunk niet helemaal fris was.

Nu:
Bobby 'Adam' Cannavale heeft het niet slecht gedaan in zijn verdere carrière: hij speelde rollen in Will & Grace, Nurse Jackie, Annie, Chef, Blue Jasmine en staat regelmatig op de planken van Broadway.

17. Chip uit To Market, To Market

 

Toen:
De knappe stockbroker met wie Samantha niet alleen het bed deelde, maar ook beleggingstips. Als Chip niet veel later - tijdens de daad - wordt gearresteerd door de politie, pakt Samantha ook haar biezen.

Nu:
De Canadese Victor 'Chip' Webster heeft nog rollen gehad in Days of our Lives, Charmed, Melrose Place, Criminal Minds, Castle, Girlfriends' Guide to Divorce en Moms. Grappig: voordat hij acteur werd, was hij ook echt een stock broker - maar dan een eerlijke, nemen we aan.

18. Derek uit Models and Mortals

Meest gelezen

 

Toen:
Het knappe model waar Stanford een oogje op had, maar uiteindelijk bleek Derek meer into Carrie te zijn. Ze spenderen een nacht, waarin ze heel veel praten over hoe het is om knap te zijn in een stad vol knappe mensen (bla bla bla), maar Dereks droom bleek bescheiden: sheriffje spelen in een klein stadje.

Nu:
Andrea 'Derek' Boccaletti heeft nog een paar rollen gespeeld, maar is vooral bezig met het runnen van T-shirt-merk One Love Unified. Op zijn site leren we dat Boccaletti 'was inspired to take action as an activist against the wars in Afghanistan and Iraq. With countries from all over the world uniting to keep the peace, he wanted to create a fashion piece that represented not just peace but love for humanity and community.'

19. Chivon uit No Ifs, Ands or Butts

 

Toen:
Toen Samantha begon te daten met de sexy platenbaas Chivon, werd al heel snel duidelijk dat ze nooit door één deur zou kunnen met zijn zusje, die fel tegen de interraciale affaire was.

Nu:
Hoewel hij bijna niet meer heeft geacteerd na zijn rol, is Asio 'Chivon' Highsmith in New York wel degelijk een man met een carrière. Hij startte koffiebar WTF Coffee Lab (die volgens vele New Yorkers de beste koffie serveert), en verschijnt als model nog steeds in campagnes. Ook de moeite van het noemen waard: hij speelde een van de modellen in Zoolander:

 

20. Smith

 

Toen:
Toen Samantha en Smith elkaar voor het eerst zagen, was het lust op het eerste gezicht. Maar Smith sticked around: Samantha zorgde met haar PR-skills voor een sterrenstatus van Smith en Smith op zijn beurt schoor samen met Samantha zijn hoofd kaal toen ze aan de chemotherapie zat. Lust werd liefde, en Smith had Samantha bijna (bijna!) besmet met monogamie.

Nu:
Jason 'Smith' Lewis werd door deze rol bekend, wat hem redelijk wat rollen heeft opgeleverd, maar nog steeds blijft hij voor velen Smith en nooit meer werd hij zo populair als in zijn SATC-dagen.

Must-see: nog nooit eerder vertoonde beelden uit Sex and the City >

13 redenen waarom je Carrie Bradshaw eigenlijk níet als vriendin wil >

14 redenen waarom je eigenlijk de Miranda wil zijn >