Nieuwsflits: wat doen John Galliano en Amal Clooney met elkaar?

En John Galliano ging in gesprek met een Joodse rabbijn.

Meest gelezen

Er is een hoop te doen om John Galliano, die sinds vorig jaar weer terug op de modekaart is als creative director bij Maison Martin Margiela. Op een rij.

> Amal Clooney droeg John Galliano x Maison Martin Margiela. En daarmee is ze een van de weinigen. Het deed óók de wenkbrauwen fronzen - velen snapten niet hoe een advocaat die zich hard maakt voor mensenrechten het werk kan dragen van een ontwerper die vier jaar geleden is gearresteerd en ontslagen bij Dior vanwege antisemitisme. De waarschijnlijke reden waarom Amal Clooney toch met de l'enfant terrible samenwerkt? Haar nieuwe stilist, Alexis Roche, is toevallig óók het vriendje van John Galliano. Aha. (Glamour)

Advertisement - Continue Reading Below

Meest gelezen

 

> Ondertussen kwam John Galliano in het reine met zichzelf.  Afgelopen weekend ging hij met rabbijn Barry Marcus in gesprek, en dat werd een openhartige ontmoeting. 'Ik ben een alcoholist. Ik ben een verslaafde. Dat is geenszins een smoesje - alcoholisten en verslaafden kunnen niet verantwoordelijk worden gehouden voor hun ziekte,' zei Galliano. 'Wel zijn we verantwoordelijk voor ons herstel, en ik ben verantwoordelijk voor een excuus over wat er is gebeurd.' Verder zei hij 'niet echt te leven' in zijn tijd bij Dior, en op de vraag wat er met hem zou zijn gebeurd als het antisemitisme-voorval niet was gebeurd: 'I'd probably be dead.' Zijn nieuwe koers? 'Ik gaf altijd alles om me heen de schuld, maar nu niet meer. Ik heb eindelijk geaccepteerd wat er is gebeurd en wat mijn rol daarin was.' Rabbijn Barry Marcus riep op tot vergiffenis. 'Dit is niet de Joodse manier. We should show a little graciousness. De meeste mensen - op de engelen na - hebben iets gedaan waar ze spijt van hebben.' (The Guardian)

> John Galliano heeft een nieuw logo! Luchtiger Galliano-nieuws: zijn oorspronkelijke label heeft een nieuw logo. Waar ze met het nieuwe logo op mikken: 'elegance, with a touch of rawness'. Het label ziet het als een mooi nieuw begin, na het vertrek van Galliano vier jaar geleden en de geldproblemen die het met belangrijke fabrikant Ittierre heeft gehad de afgelopen jaren. Een schone lei, dus. Bekijk het logo hier.

Dit was de allereerste collectie van Galliano voor Maison Martin Margiela >

5 dingen die niet kloppen aan Amal en George Clooney >