'Duik níet meteen met hem het bed in!' - uhm, waaróm eigenlijk niet?

Seks op de eerste date is funest en size doesn’t matter. ELLE’s Bep schiet deze en andere hardnekkige mythes, oudewijvenpraatjes, boude beweringen en holle frases over seks aan flarden.

Duik níet meteen met hem het bed in! En waarom niet?

Het idee is dat een vrouw die spontaan met je het bed in kruipt een slet is. Zij zou haar waarde moeten etaleren door de boot af te houden, en pas dan zou een man haar willen huwen. Schrijfsters van The Rules Ellen Fein en Sherry Schneider zijn rijk geworden met dit adagium en betogen dat je een man zo lang mogelijk een worst voor de neus moet bungelen om hem geïnteresseerd te houden.

Advertisement - Continue Reading Below

Je kunt je afvragen of je zin hebt in een vent die altijd wil jagen – want zegt dat niet iets over de aard van het beestje? – maar het onlangs verschenen boek It’s Okay to Sleep With Him on the First Date: And Every Other Rule of Dating, Debunked van relatiecoach Andrea Syrtash en Jeff Wilser geeft nóg een andere reden om niet mee te doen aan deze gein:

krampachtig regeltjes volgen werkt angst en onzekerheid in de hand.

Meest gelezen

Daten verloopt namelijk niet volgens een lineaire structuur, en dat moet je ook niet willen. Wees spontaan, en doe wat je gevoel je ingeeft, dat is belangrijk. En als dat seks op de eerste date is: prima, gaat heen en neukt.

 

Here is a thought: net doen of je niet beschikbaar bent is niets meer dan een marketingtruc. Je probeert je waarde te verhogen door relatieve schaarste te creëren en door hem langer aan het lijntje te houden (doen telemarketeers ook, want hoe langer iemand aan de lijn blijft, hoe makkelijker het is ze te overtuigen van de aantrekkelijkheid van je aanbod). Onnodig, want ben je niet sowieso fantastisch omdat je bent wie je bent? Om met comedian Bill Hicks te spreken: 'Anyone who works in marketing… kill yourself. Seriously. You are Satan’s little helpers. Quit putting a godamn dollar sign on every fucking thing on this planet!'

#Seksmythe: size doesn't matter (mannen geloven er graag in, wij vrouwen weten wel beter...) >

14 dingen die mannen onverklaarbaar sexy maken >