4 dingen die vliegtuigmaatschappijen voor je verbergen

Wees gerust: met de veiligheid van de vliegtuigen heeft het niets te maken.

De 4 dingen die vliegtuigmaatschappijen zelf niet zullen toegeven, maar wel zo zijn.

1. Tickets worden WEL duurder
Veel maatschappijen claimen graag dat vliegtickets steeds goedkoper worden, en op een manier is dat zo: de ticketprijs zélf wordt lager, omdat er steeds minder bij dat ticket inbegrepen zit. Het bedrag dat we vaak nog bovenop ons ticket betalen aan bijvoorbeeld incheckkosten of belastingen, wordt steeds groter, en de totaalprijs van die twee (ticket alle bijkomstige kosten) levert een hogere totaalprijs op dan we tien jaar terug voor een vlucht betaalden.

Advertisement - Continue Reading Below

Reisjournalist Joe Brancatelli aan Refinery29:

'Ticketprijzen zijn nog maar 30% van de totaalprijs. Als ik de totale kosten voor een vlucht vergelijk met de prijzen in 1975, dan betalen we tegenwoordig 35% meer.'

2. Vliegtuigmaatschappijen raken HEEL veel tassen kwijt
In 2013 werden er in Amerika alleen al in totaal 21,8 miljoen tassen zoekgemaakt door vliegtuigmaatschappijen. Beste oplossing: Tile, een hanger die je in je tas kunt verstoppen. Tas kwijt? Via je iPhone kun je - net als de app Zoek mijn iPhone - precies zien waar-ie is.

Meest gelezen

3. Zitplekken worden dus wél kleiner
Brancatelli: 'De Boeing 787 had oorspronkelijk acht stoelen op een rij - nu worden er negen op een rij gezet. De afstand tussen twee stoelen was altijd ongeveer 86 centimeter, nu is de afstand gemiddeld slechts 75 centimeter.'

4. Wifi in het vliegtuig is haast nooit de moeite waard
Niet alleen zijn de voorwaarden soms onduidelijk - deze man kreeg een internetrekening van 1200 dollar van zijn vliegtuigmaatschappij -, het is ook nog eens totaal NIET de moeite waard. Want: je deelt een toch al behoorlijk trage verbinding met de rest van het vliegtuig, waardoor je zo ongeveer een uur kunt wachten voor je een instagrampagina fatsoenlijk door kunt scrollen.

Bron: Refinery29

65 dingen die IEDEREEN denkt tijdens het inpakken van zijn vakantiekoffer >