Bad girl turned prinses (to be): ALLES wat je moet weten over de Zweedse Sofia Hellqvist

Sofia Hellqvist wordt zaterdag officieel een royal.

Meest gelezen

De brunette stapt dan in het huwelijksbootje met de knappe Zweedse prins Carl Philip (hállo Orlando Bloom look-a-like!) en wordt dan écht een prinses. Net als Kate Middleton is Sofia een 'gewone burger', maar dan wél even met een heel ander verleden...

Daarom: ALLES wat je moet weten over de Zweedse:

1. Sofia Hellqvist is 30 jaar en werd geboren in Täby, Zweden op 6 december 1984.

2. Ze studeerde Accountancy aan de Institute of English and Business in New York.

Advertisement - Continue Reading Below

3. Toen Sofia 20 was poseerde ze voor het Zweedse mannentijdschrift Slitz in slechts een bikinibroekje én met een boa constrictor over haar borsten. Bekijk de foto hier.

4. Nope, Sofia is niet brandschoon. Na haar dagen in mannentijdschriften zocht ze haar heil op televisie, en wel in de met alcohol en schandalen overladen reality tv-show Paradise Hotel. In 'n aflevering werd ze al tongend vastgelegd met pornoster Jenna Jameson.

Meest gelezen

5. Na haar opmerkelijke acties op tv, verhuisde Sofia naar New York en gaf daar yogales. Daarnaast had ze een baantje als serveerster in de hippe tent Serafina, waar ze blijkbaar heel goed in was.

6. Sofia heeft aardig wat tatoeages. Ze heeft onder andere een grote tattoo van een vlinder op haar ribben en een zon tussen haar schouderbladen.

 

7. In 2010 leerde Sofia de Zweedse prins Carl Philip kennen tijdens een lunch van gezamenlijke vrienden en het was volgens beiden 'liefde op het eerste gezicht'. Aan het Zweedse programma TV 4 vertelde een verliefde Carl Philip over Sofia:

'Above all, she's beautiful and has beautiful eyes. But she's also a fantastic person. She's down to earth and has a wonderful personality. There are so many good things to say about her. I don't think I knew the magic of love before I met Sofia. But ever since I met her, I've seen how love can change a person.'

Waarop Sofia zei: 'I completely agree. Carl Philip is definitely the right person for me. He's my best friend.'

8. Ondanks Sofia's omstreden verleden werd ze met open armen ontvangen door de rest van de Koninklijke familie. Wanneer ze op 13 juni in het huwelijksbootje stapt krijgt ze de titel Prinses Sofia, Hertogin van Värmland.

 

9. Wat Sofia Hellqvist tijdens de trouwerij zal dragen? Er is nog niets uit de doeken gedaan, maar Zweedse royaltykenners zeggen dat ze zeker zal gaan voor een trouwjurk van een Zweedse ontwerper. Ze heeft vier favorieten: Ida Sjöstedt, Lars Wallin, Per Engsheden en Göran Alfredsson.

10. Of er snel gezinsuitbreiding zal komen als Carl Philip en Sofia getrouwd zijn? Daarop antwoordde de prins:

'Children are great, but we're taking things one step at a time.'