'Ik deed mijn make-up een week lang (!) als Kim Kardashian en dít waren de opmerkelijke reacties'

'#zwaarleven. Maar echt.'

Meest gelezen

Hoe is het om Kim Kardashian te zijn? Onze collega van ELLE.com, Sally Holmes, ging de uitdaging aan: een week lang leven als Kim. Vorige week deden we verslag van deel één (ze kleedde zich een week als Kim, lees het hier!) en nu is het tijd voor deel twee: Kims beautyroutine.

'Oké, hier is wat ik over Kim Kardashian weet nadat ik een week haar beautyroutine heb gevolgd: Kim zweet niet. Ze bukt ook niet en ze typt niet en ze draagt al helemáál geen kleren die over haar hoofd moeten. En geloof me, I learned the hard way:

Advertisement - Continue Reading Below

HAAR
Voor mijn debuut wilde ik direct goed beginnen. En dus liet ik op maandag, voor dag en dauw, een heuse glamsquad naar mijn appartement komen voor ik naar kantoor ging. De haarstilist ging los op mijn natte haar met een föhn en allerlei producten. En toen het in model zat kreeg ik als finishing touch nog een flinke dosis haarlak zodat ik, net als Kim, Madam Tussauds-waardig op élke foto zou staan.

Meest gelezen

Tegelijkertijd werd mijn make-up gedaan – en dat is dus TE GEK. Ik hoefde alleen maar stil te zitten! Correctie: ik kón alleen maar stil zitten. Ik deed verwoede pogingen om e-mails te beantwoorden op mijn Blackberry net als Kim iPhone net als gewone mensen, maar dat is best lastig als iemand zijn best doet om een kunstwerk van je gezicht te maken. Ik bedoel maar, zelfs een selfie is onmogelijk.

Op kantoor was iedereen in shock. "Je haar!" Mijn normale routine bestaat namelijk uit mijn hoofd op zijn kop houden om het droog te föhnen en dan – grapje, meer is er niet. "Sally, je ziet er heel fierce uit vandaag," zei een van mijn collega's. "Je haar doet normaal gewoon een beetje zijn ding, maar dit is te gek!" "Ze is Kim," antwoordde een ander voor me. Hell yeah, dacht ik.

Advertisement - Continue Reading Below
Foto's: Tyler Joe

Op dag twee besloot ik mijn nieuwe Kimtastische en oh-zo-niet-Sally-look te omarmen met een slicked-back wetlook. Met gel en heel veel Frederic Fekkai-haarlak ging ik los als Elvis. Of Zac Efron. En met resultaat, want ik zag eruit alsof ik thuishoorde in Taylor Swifts Bad Blood-clip en, mother of Yeezus, ik zag er nog goed uit ook. Maar! Ik ontdekte ook dat Kim Kardashian haar hoofd nooit(!) meer dan 45 graden voorover buigt. Nooit. Ze moet haast wel een leger toegewijde bukkers tot haar beschikking hebben (of elfjes, want eerlijk gezegd verdenk ik Kim van magische krachten). Élke keer dat ik bukte – om schoenen aan te doen, mijn tas te pakken, het dopje van mijn flesje water te zoeken – ging mijn haar in de war. Mijn perfecte, platgelakte haarsculptuur verschoof met iedere beweging. En dus moest ik het elke keer opnieuw in model brengen én opnieuw sprayen, waardoor ik lichtelijk high de deur uitging.

Tegen de tijd dat ik bij een vriendin aankwam voor een etentje was mijn do allang niet meer des Kims. Ik had geen team om het bij te werken en ik was een beetje bang dat nog meer haarlak mijn hersenen aan zou tasten. Maar, mijn vriendin was onder de indruk. "Sal, ik vind het wel wat," zei ze. "Heel chic." Ik had nooit gedacht dat zo'n edgy look me zou staan, maar ik voelde me behoorlijk Next Top Model.

Advertisement - Continue Reading Below

Mijn tweede Kimscovery deed ik op dag drie toen ik ging hardlopen – iets wat Kim elke ochtend om zes uur stipt zegt te doen – en zweette. Wat niet erg is, alleen wast mevrouw West haar lokken maar eens in de vijf dagen (echt, lees hier waarom). Toen ik klaar was met mijn rondje glansde mijn haar niet een beetje, het was gewoon doorweekt. Je snapt, ik moést het wassen. Mijn eigen schuld natuurlijk, ik hield Kims kapselvolgorde niet aan. En dus ging ik douchen. En maakte ik een noodstop bij Bumble and Bumble.

Meest gelezen
Foto: Sally Holmes

Daar was Mischa G. een uur bezig om mijn haar een moeiteloos ogende, prachtige, I-woke-up-like-this blowout te geven. Maar dan een waar je ook een krultang voor nodig hebt. En haarlak, uiteraard. Toen ze klaar was sprong ik in een taxi en deed snel de ramen dicht – ondanks de hitte – want: WIND. Oh en sweat is just fat crying, dus dat maakt niet uit. (Grapje, want Kim zweet niet, weet je nog?) Maar goed, na mijn mislukte no-shampoo poging nam ik me voor om beter mijn best te doen. Ik moest alleen wel gewoon douchen natuurlijk. Zucht. What Would Kim Do?

Een van haar designervrienden om hulp vragen natuurlijk. En toevallig had ik een paar dagen eerder een Kickstarter-project van een oud-klasgenoot voorbij zien komen voor een, hou je vast, douchemuts. Maar dan niet zo'n afschuwelijk plastic geval dat je in hotels krijgt, maar een die ervoor zorgt dat je fantastisch geföhnde coupe écht blijft zitten. Ik liet mijn assistent contact opnemen (lees: ik stuurde zelf een berichtje via Facebook dat begon met "Hé LT! Dit is raar, maar..."). Ze reageerde direct dat ze alleen maar prototypes had (Kickstarter, duh). Perfect. Exclusief! Ze stuurde er een op, ik droeg hem en mijn haar leefde nog zeker twee dagen lang en gelukkig.

Advertisement - Continue Reading Below
Foto: Sally Holmes

MAKE-UP
Je ontkomt er niet aan. Als je toevallig een keer de deur uit gaat zonder make-up – omdat je over tien minuten een afspraak hebt voor een bikini wax waar je eigenlijk al voor onderweg zou moeten zijn en tja, daar hoef je écht geen indruk te maken – kom je áltijd spontaan iemand tegen. En in een moment van totale paniek vind je het dan altijd een goed idee om een gesprek aan te knopen en daarvoor je zonnebril af te zetten. Dat is gewoon een feit. En Kim ontkomt daar al helemaal niet aan, want IEDEREEN zit met smart te wachten op make-uploze paparazzifoto’s. Kim kan er dus gewoon eigenlijk niets aan doen, ze moet áltijd make-up dragen. Maar gelukkig is ze daar best wel goed in.

Advertisement - Continue Reading Below

Nadat de glamsquad mijn prachtige, gebronsde, flawless gezicht had gecreëerd was het tijd om zelf aan de slag te gaan. En hoewel Kim een pro is – ze geeft in juli masterclasses met make-upartiest Mario Dedivanovic – ben ik zelf meer van het niveau vingerverf. Letterlijk, want ik gebruik mijn vingers. Ik heb echt geen idee hoe je moet blenden en ik hou iets te veel van eyeliner. Maar, voor een avondje uit met vrienden (lees: een etentje bij de Mexicaan), besloot ik voluit te gaan. En dus volgde ik de stappen van Mario Dedivanovic voor Kims fantastische look voor het MET Gala, met exact dezelfde Marc Jacobs-producten.

Meest gelezen

Om kwart over acht, gekleed in mijn minst Kimwaardige pyjama, stalde ik alle Marc Jacobs-smeersels, -poeders en -potloden uit en ging aan de slag. Raad eens hoe lang ik erover deed om die look na te maken? Nou? Het kostte me 55 minuten. Vijf. En. Vijftig. Minuten. Oké, ik heb het hele proces bijgehouden met selfies en daardoor liep het misschien een beetje uit (álles voor de perfecte selfie), maar ik wilde Mario’s look natuurlijk ook niet afraffelen. En het was misschien nog steeds niet helemaal Kim-level, maar ik was er blij mee. Mijn vrienden, die ik zo’n 40 minuten te laat zag, waren er, verrassend genoeg, minder blij mee. Maar, ze waren wél onder de indruk.

Foto's: Sally Holmes / Getty Images
Advertisement - Continue Reading Below

De andere look die ik wilde proberen was haar signature contour-look. Met haar go-to contour kit van Anastasia Beverly Hills (dat je uitspreekt als Aanastaasia, niet Anastasia als in ‘Mr. Grey will see you know’, mocht je het je afvragen) en een tutorial van onze Senior Beauty Editor Julie Schott, contourde ik erop los. Of ik deed in ieder geval mijn best. Oh, en ik filmde het voor jullie, omdat ik net als Kim heel open ben en graag alles deel en me totaal niet schaam voor de camera:

Ik was, wederom, behoorlijk tevreden met het resultaat – hallo, vlijmscherpe jukbeenderen! "Ze zijn er helemaal niet zo gecontoured uit," zei een collega later die dag. "DAT KOMT DOOR HET BLENDEN," legde ik kalmpjes uit. Blenden is belangrijk.

Om haar huid te verzorgen gebruikt Kim oa een cleanser, moisturizer en zonbescherming (die ik toevallig zelf ook al gebruikte, celeb die ik ben) van dermatoloog Dr. Harold Lancer. Ik hield het verder dus vooral bij de make-up en, op mijn glamsquad-ervaring van maandag na, deed ik alles zelf. Ik bestudeerde Kims selfies (zo veel te leren!) en probeerde wat van haar eenvoudigere looks voor overdag. Hier en daar voegde ik een vleugje paarse oogschaduw of haar go-to Anastasia Beverly Hills-gloss in Undressed toe en áltijd foundation – iets wat ik zelf nooit(!) gebruik. "Je ziet er goed uit, wie heeft je make-up gedaan?" vroeg iemand op werk. "Oh, ik!" "Je ziet er goed uit, je ziet er natuurlijk altijd goed uit, maar je huid is echt fantastisch," ging ze verder. "Foundation," antwoordde ik wijselijk.

Advertisement - Continue Reading Below

Foundation is echt een wondermiddel, maar ook een enorm gedoe. En dat brengt me bij mijn volgende les: Kim Kardashian Draagt Geen Kleren Die Over Haar Hoofd Moeten. Dat leerde ik toen ik een jurk paste terwijl ik mijn nieuwe foundation droeg. Zodra ik hem over mijn hoofd trok leek het alsof een vijf-jarige op mijn kraag had zitten vingerverven. Dus, heeft Kim een eigen stomerij in huis? Draagt ze alleen dingen waar ze zó in kan stappen? (LOL, nee.) Heeft ze dan toch elfjes? Het blijft een mysterie.

NAGELS
Kim heeft áltijd fantastische nagels, dus als ik aan haar level wilde tippen kwam ik niet weg met een lakje. En dus koos ik voor nepnagels. Kim ging voor lang en ovaal om haar custom North West-ringen te showen en dus ging ik ook voor lang en ovaal om mijn, eh, handen te showen. Na een uur plakken, lakken, vijlen en sprayen gaf Naomi Yusada (die ook de nagels van Lady Gaga en Katy Perry doet) me de langste, meest fantastische nagels waardoor mijn handen er vrouwelijker uitzagen dan ooit. En dat vond ik reden voor een handsie (handfie? Een zinloze foto van mijn hand in ieder geval).

Meest gelezen

Maar, na een periode van bewondering kwam ik er achter dat ik nu niet meer kon typen. Behalve het getik van mijn nagels op mijn toetsenbord was het ook gewoon onmogelijk om in één keer de juiste toets te vinden, omdat ik gewend was dat met mijn vingers te doen. Niet mijn nagels. Oh en dan heb ik het nog niet eens over mijn telefoon. Het duurde achterlijk lang voor ik een berichtje kon sturen en ik vervloekte autocorrectie. Verder was ik als de dood dat ik mezelf in mijn slaap zou toe takelen en dus hield ik mijn nagels maar één dag. Ik was blij dat ik mijn handen weer kon gebruiken, maar miste mijn lange ladylike nagels meteen.

Foto's: Tyler Joe / Instagram

Dus... wat heb ik ervan geleerd? Kim is geduldig – en toegewijd om er altijd opperbest uit te zien. En ja, het klinkt als #celebrityproblems om te klagen over het feit dat je een uur in de haar en make-up zit (hallo, je hebt iemand wiens baan het is om je er freaking fantastic uit te laten zien), maar het is gewoon geen simpel proces. En dan heb ik het nog niet eens over het bijhouden: tegen de middag konden mijn collega's mijn voorhoofd als spiegel gebruiken om hun eigen make-up te checken. En rond mijn neus en lippen was alles cakey (daarom lacht Kim dus nooit mensen, het is geniaal) en zag je lijntjes. Als ik nog ergens had moeten verschijnen die middag had mijn hele make-up dus opnieuw gemoeten. En dan 's avonds nog een keer. Het is echt veel werk, zeker als je bedenkt dat Kim 24/7 gefilmd of gefotografeerd wordt.

Ik leerde ook dat haar huid onschendbaar is: na een week foundation ontdekte ik (adem in) een pukkel op een van mijn selfies (spiegels zijn zó 2014). Mijn perzikhuidje was duidelijk niet gewend aan zoveel make-up, zelfs al maakte ik braaf elke avond mijn gezicht schoon. En dat deed ik normaal dus ook nooit.

Foto's: Sally Holmes / Instagram

Was het het waard? Eerlijk gezegd ben ik gewoon veel te lui om élke dag volledig in de make-up te gaan. En ook al zag het er fantastisch uit, voelde het toch een tikkie ongemakkelijk om zo opgedoft door het leven te gaan. Maar aan de andere kant besefte ik me wel dat het helemaal niet zo erg is om eruit te zien alsof je een beetje je best gedaan hebt. Mijn haar doet normaal gewoon zijn ding en mijn make-up is altijd minimaal, maar mijn zelfvertrouwen kreeg een boost door nèt wat extra's te doen en dat is positief. Ik ga nog steeds geen make-up opdoen voor mijn volgende bikini wax, maar dat geeft ook niet. Blij zijn met hoe je eruit ziet is gewoon áltijd iets om te vieren.

Oh, en ik ga foundation dragen. En er fantastisch uitzien.'

 

En zó is het om je te kleden als Kim Kardashian >

8 dingen die de jarige North West heeft en wij niet >

Kim Kardashian is zwanger van de tweede! >

 

Dit artikel verscheen oorspronkelijk op ELLE.com