De 18 fases waar je doorheen gaat als je je telefoon hebt thuisgelaten

Is dit hoe het voelt om naakt in het openbaar te lopen?

Meest gelezen

Fase 1: Je stapt de deur uit, overduidelijk nog not in de know. Je denkt zelfs nog ‘Wow, zou het niet verschrikkelijk zijn als ik mijn telefoon binnen zou hebben laten liggen?’

 
Fase 2: Je wilt iets doen waar je je telefoon voor nodig hebt. Tijd voor gerommel in je zakken.

Advertisement - Continue Reading Below

 
Fase 3: Je blijft stug doorzoeken in jaszak, broekzak en tas - compleet in ontkenning. Je telefoon ligt heus niet nog in de badkamer.

Meest gelezen

 
Fase 4: Je telefoon ligt nog in de badkamer. Heel stilletjes beraam je nu je eigen moord.

Advertisement - Continue Reading Below

 
Fase 5: Je twijfelt of je het hele eind terug naar huis zult gaan om hem te halen.

 

Fase 6: Je vraagt je af of dit is hoe het voelt om naakt in het openbaar te lopen.

Fase 7: Heel dapper besluit je om verder te gaan zonder telefoon en liegt tegen jezelf dat je op je werk bent, waar iedereen die je vandaag nodig hebt gewoon aanwezig is.

Advertisement - Continue Reading Below

 

Fase 8: Je bent zelfs trots op jezelf dat jij je al de hele ochtend redt zonder telefoon en wordt ineens die irritante persoon die andere mensen zegt dat we ‘te gefocussed met onze telefoons bezig zijn, jongens’.

Meest gelezen

 

Fase 9: Je beseft je dat je zonder Google Maps eigenlijk geen idee hebt waar je heen gaat.

 
Fase 10: Je ontdekt dat je nu geen prop hebt die je kunt inzetten om oogcontact met bepaalde mensen te voorkomen.

Advertisement - Continue Reading Below

 

Fase 11: Je realiseert je dat alle telefoons die niet van jou zijn in feite nutteloos zijn, omdat je maar twee nummers uit je hoofd kent.

 
Fase 12: Je beseft je in hoeveel rijen je vandaag zult staan (de Starbucks, de Albert Heijn én de lift op werk), zónder iets te doen te hebben.

Advertisement - Continue Reading Below

 

Fase 13: Je registreert dat je al 9 keer naar je telefoon wilde pakken, waardoor je het moment waarop je beseft dat je je telefoon niet bij je hebt al 9 keer opnieuw hebt beleeft.

Fase 14: Je ziet iets godvergeten geniaals en weet dat je het NIET op Instagram kunt zetten.

Meest gelezen

 

Fase 15: Je bevind je in een groep mensen die allemaal IN hun telefoons lijken te zijn gekropen.

 
Fase 16: Je accepteert het feit dat het niet terug naar huis gaan om je telefoon te halen de grootste fout was die je kon maken. 

Fase 17: Je gaat zo snel mogelijk naar huis en ziet dat je nul gemiste oproepen hebt. En je weet niet of je nou opgelucht of depressief bent.

 
Fase 18: Je beseft je dat je heus geen vrienden nodig hebt, omdat je zo blij bent dat je herenigd bent met je állerbeste vriend, je telefoon.

 

Pssst: Zou jij niet gillend gek worden zonder telefoon? Premium gin-merk Gin Mare daagt smartphone addicts uit zich los te koppelen van digitale dwangmatigheid en in te loggen op het echte leven, door middel van de lancering van de eerste Daycare voor mobiele telefoons. En wel tijdens een weekend in de luxe Villa Mare op Ibiza (helemaal kosteloos!). Detoxen dus, maar dan met je voeten in het zand. ELLE gaat binnenkort de uitdaging aan, maar jij kunt ook zo’n detox winnen. Kans maken doe je door je in te schrijven op www.daycareformobilephones.com. Daarna ondergaan de deelnemers een thuistest om te bewijzen dat ze 72 uur lang zonder telefoon kunnen leven. De winnaars die uiteindelijk naar de echte digitale detox op Ibiza mogen zijn de doorzetters die de 72 uur zonder hun telefoon thuis hebben overleefd en tegelijkertijd de meeste berichten hebben ontvangen op zowel de Daycare website als Twitter.

Succes! Of sterkte?

Bron artikel: Buzzfeed.com