8 briljante geheugen-hacks voor je iPhone

Want we hebben het nodig.

Meest gelezen

Zinnen die we precies nooit meer op ons iPhone-scherm willen zien:

> 'Foto maken niet mogelijk'

> 'Er is niet genoeg ruimte beschikbaar om een foto te maken'

> 'Er is niet genoeg ruimte beschikbaar om deze app te downloaden.'

 

Daarom, 8 trucjes om je van dit leed te verlossen.

1. Zoek uit welke apps het meeste geheugen innemen
Ga naar Instellingen > Algemeen > Gebruiken klik vervolgens op > Beheer opslag. Zoals je (vast) al weet, staan hier alle apps op een rij, gesorteerd op geheugengebruik. Alle apps die je niet meer gebruikt: deleten.

Advertisement - Continue Reading Below

2. Prop je telefoon niet vol muziek
Een van de grootste geheugengebruikers, is muziek, en eerlijk - heb je 2475930495 nummers nodig? Overweeg een abonnement op Spotify te nemen, zodat je altijd op elk moment de muziek kunt kiezen die jij wilt hebben, zonder al je geheugen te gebruiken. Bang voor hoge datakosten door het streamen? Klik, als je op een wifinetwerk zit, op de Spotify-knop 'Offline beschikbaar', zodat je niet op je internetbundel hoeft te streamen. Nummers zat? Vink de optie weer uit, en stel andere nummers als offline beschikbaar in.

Meest gelezen

3. Laat berichten automatisch verwijderen
Je hoéft al die berichten niet voor eeuwig te bewaren. Op de iPhone zit een knop waarmee je ze automatisch na een maand na lezen kunt verwijderen. Ga naar Instellingen > Berichten  en kies bij 'Berichtgeschiedenis' voor '30 dagen'.

4. Sla je foto's en video's ergens op
Lang hoeft het niet te duren: plug je iPhone in op je laptop, kies voor 'importeer alles' en daarna voor 'verwijder alle foto's op telefoon'. Geen laptop bij de hand? Verwijder dan op je telefoon als eerste de video's, want die vreten het meeste geheugen.

5. Verwijder Whatsappmedia
Grote kans dat er in je whatsappgroepen hele archieven aan beeldmateriaal zijn rondgestuurd. Ga in je whatsappgroep naar 'alle media' en verwijder op z'n minst de video's, maar voor echte ruimtewinst ook de foto's.

6. Sla geen dubbele foto's op
Als je de HDR-functie gebruikt, slaat je iPhone automatisch een 'normale kwaliteitsfoto' op en de HDR-versie. Die eerste heb je - obviously - niet nodig. Ga naar Instellingen > Foto's & Camera en zet helemaal onderaan 'Bewaar normale foto' uit.

7. Wis je browsergeschiedenis
Want óók de browser op je telefoon slaat cookies op, en die kunnen flink ophopen. Ga naar Instellingen > Safari en klik op 'Wis geschiedenis en websitedata'.

8. Stop de whatsappfotogekte
Eeuwen bezig met het wissen van je foto's? Komt waarschijnlijk doordat je Whatsapp nog automatisch foto's opslaat. Zet dat uit door in Whatsapp naar Instellingen > Chatinstellingen te gaan, en vink 'Bewaar ontv. media' uit.

De 4 favoriete iPhone-apps van Lorde >

En de 8 favoriete apps van Cara Delevingne >