'Zo is het om een week als Kim Kardashian te leven'

'Een Kanye is dus een essentieel onderdeel van het Kim-zijn.'

Meest gelezen

Hoe is het om Kim Kardashian te zijn? Onze collega van ELLE.com, Sally Holmes, ging de uitdaging aan: een week lang leven als Kim. In deel één (check het hier) las je hoe het is om je een week lang te kleden als Kim, in deel twee (die vind je hier) deden we verslag van haar beautyroutine, deel drie was Kims workout en dieet (hier terug te lezen) en nu is het tijd voor het vierde en laatste deel: Kims leven.

Advertisement - Continue Reading Below

'Lieve mensen, ik ben een week lang de Kim Kardashian-versie van mezelf geweest: ik droeg Kims kleren, probeerde haar beautyroutine en zelfs haar dieet. Maar alleen loeistrakke rokken en een flinke lik foundation maken nog geen Kim. Voor het laatste deel van mijn Kim-marathon probeerde ik dan ook écht als Kim te leven.

Juist. Maar WAT is leven als Kim Kardashian? Nou, iedereen die ooit een aflevering van Keeping Up With the Kardashians heeft gezien, een blik op haar Instagram heeft geworpen of een interview heeft gelezen weet dat het bij Kim allemaal om familie draait. Ze is obsessed door haar man en kind (obsessed!) en natuurlijk super close met haar zussen en moeder. "Ik kan niet zonder mijn familie," vertelde ze aan Harper's Bazaar. "Ik ben geobsedeerd door ze (zie je! - red.). We hebben elke dag groepschats – in ieder geval de meiden... We sturen elkaar continu berichtjes. En als iedereen wakker wordt laten we allemaal weten hoe het met iedereen gaat."

Meest gelezen

Ha, komt dus mooi uit dat ik al een groepschat heb met mijn moeder en broer (mijn vader heeft een telefoon uit het jaar nul en kan dus niet meedoen, sorry pap!). Eigenlijk ben ik best een groepschatexpert. (Vind je het ook zo leuk om GIFjes te krijgen die NIETS te maken hebben met het gespreksonderwerp? Pick me!) Verder heb ik het geluk dat we allemaal in dezelfde stad wonen en dus elke zondag met zijn allen kunnen eten. Het is eigenlijk net het draaischema van KUWTK: verplicht ingeplande quality time met the family. (MAAR IK HOU ERVAN MAM, HEUS!) Het enige wat ik mis is mijn eigen Kanye West.

Want laten we wel wezen, Kanye heeft Kim gemaakt tot wie ze vandaag is: van haar make-over tot stijlicoon tot baby North. Een Kanye is dus een essentieel onderdeel van het Kim-zijn. Ik bedoel, het gaat tenslotte allemaal om dat #wifelife. Gelukkig was ELLE-collega Julie extreem behulpzaam en hielp me in no time aan mijn eigen goedgeklede rapper: Sammy Adams.

foto: Tyler Joe

Aangezien ik ge-wel-dig kan luisteren heb ik extra veel aandacht besteed aan jullie feedback nadat ik me als Kim had gekleed. Yes! Door al die positieve reacties op die loeistrakke jurk wilde ik mijn Spanx aan stukken scheuren en al meeblèrend met Beyoncé een vreugdedansje door mijn appartement doen. Maar dat wil ik wel vaker, dus niet naast je schoenen gaan lopen. Vooral het overweldigende commentaar toen ik die LBD niet aandurfde op mijn vorige date gaf me een extra boost om hem dit keer wel uit de kast te trekken. (En met dank aan het Kim-dieet zie ik er ook gewoon beeeest goed uit tegenwoordig.)

Dus daar ging ik, gehuld in megastrakke jurk (en sneakers, oeps), op weg naar mijn eigen Kanye. Sammy is een prima invaller, maar, spoiler-alert: we gaan niet trouwen. En we krijgen waarschijnlijk ook geen baby. Hij was leuk, maar in zijn eigen woorden: "dat ik single bent betekent niet perse dat ik op zoek ben."

Advertisement - Continue Reading Below

Oh en trouwens, het kostte Kim en Kanye ook 10 jaar om bij elkaar te komen. Verder moest ik natuurlijk ook ergens een grens trekken en aangezien mijn vrienden bezorgd werden leek dit me een goeie.

 

Een ander MAJOR onderdeel van Kims leven is Kim. En foto's van Kim. AKA: de selfies.

Mijn Instagram-feed zag er pre-Kim heel normaal uit – of zoals mijn ELLE-collega/momager Danielle Prescod zou zeggen: "te echt". Ik plaats kiekjes van mijn hoofd naast gigantische koekjes. Ik gooi filters over snapshots van dansende vrienden. Mijn gallery heeft, zie ik nu, maar liefst twee foto's van halfnaakte mannen. Maar géén foto's van mijn ontzettende sexy (ahem) self. Want dat vind ik gek. Kim daarentegen helemaal niet. Die vindt het zelfs zo niet gek dat ze er een 448 pagina's tellend boek van maakte. En dus moest en zou ik selfies maken. Voor Kim.

Hi #blessed

A post shared by Sally Holmes (@sallyholmes) on

 

Ik postte er niet één, niet twéé, maar drie(!) achter elkaar. Bam! Toen de likes binnen begonnen te druppelen voelde ik me een verschrikkelijke poser. Het is zo niet mij en mijn vrienden weten dat. 'Ben je ook aan het Kimstagrammen?' vroeg er een. 'IK WIST HET!' schreeuwde ze toen ik het schoorvoetend toegaf.

Advertisement - Continue Reading Below

Love this filter LOL #bored

A post shared by Sally Holmes (@sallyholmes) on

Meest gelezen

 

Maar of her nu medelijden-likes of oprechte like-likes waren, sommige mensen leken het echt leuk te vinden. Sinds mijn selfie binge begon met een kiekje van Kim herself kreeg ik 2125 nieuwe volgers. En ben ik er 167 kwijt geraakt, waarvan ik er drie ook echt kende. (Ja, ik heb het over jullie: James, Susan en Lauren.) 'Je huid is PERFECT...!' postte iemand onder mijn foto. Ja, hè hè, zou Kim ooit iets plaatsen waarop haar huid er niet flawless uit ziet? Nee. En dat hebben we te danken aan de Perfect 365-app waarmee ze haar selfies bewerkt. Halleluja.

Want, dames en heren, DIT is hoe ik er écht uit zie:

 

En wacht, het wordt nog beter!

 

Donkere kringen? Weg! Moedervlekjes? Weg! Lijntjes? Weg!

 

Hoe voel je je nu? Bedrogen? Of ben je stiekem as we speak Perfect365 aan het downloaden om álle foto's op je iPhone digitaal te make-uppen? Je weet het even niet meer hè? Ik snap het hoor, ik had het ook.

Om eerlijk te zijn is de Perfect365-app een beetje gek (hallo, mijn ogen zitten hier!), maar wel super verslavend. Hij lost alleen niet al mijn selfie-problemen op. Selfies maken à la Kim is namelijk best wel lastig, dus vroeg ik de expert zelf hoe ze dat doet.

 

"Ik draai mijn gezicht graag een beetje – ik weet het niet, ik hou niet zo van kin," vertelde Mrs. West me toen ik haar in levende lijve kon spreken bij een event in Nashville. Ze pakte mijn telefoon en hield hem schuin boven ons hoofd (zo ontkom je dus aan het kin-probleem... KIM IS GENIAAL) en drukte op het volumeknopje aan de zijkant om een foto te maken. Maar Kim, WAT doe ik met mijn GEZICHT?

"Ik deed heel vaak een duck face, maar dat is niet echt mijn ding meer," vertelde ze. "Het kan helpen om gewoon voor een spiegel te gaan staan. Ik gebruik graag de flits, want ik hou niet zo van filters. Dus ga eens voor de spiegel staan, draai je telefoon om en gebruik gewoon de camera aan de achterkant met flits."

Selfie lessons from the selfie master @kimkardashian #selfish #KimKardashian

A post shared by Sally Holmes (@sallyholmes) on

 

Ah, dat klinkt logisch. Ik vond het namelijk best lastig om een foto te maken die niet ZO dichtbij was. Ik ben namelijk helemaal niet zo goed in een Kim selfie, dus dat moet je ook helemaal niet willen. Ik kwam erachter toen ik in mijn badkamer een casual sexy gezicht probeerde te trekken. En toen ik dat voor een échte camera moest doen werd het alleen maar erger. Hoeveel pogingen het kost om een goeie Kim te doen? VEEL.

 

foto's: Tyler Joe

"Kijk neutraal, tuit je lippen, kijk blijer," probeerde ELLE-fotograaf Tyler Joe me te coachen. "Denk gewoon aan leuke, sexy dingen!" dacht ik bij mezelf. Maar het was gewoon niet zo sexy. En niet zo leuk.

Tijdens mijn selfie experiment – en mijn hele #KimPossible project – kreeg ik een hoop (ongevraagd) advies. Ik kreeg veel commentaar, zowel van mensen die ik ken – "Die eerste outfit was te gek, je moet vaker rokken dragen. Dat haar was niet zo'n succes," mailde een vriend – als van onbekenden. En dat vond ik best moeilijk. 

Kim heeft een hoop haters. En dat is ook te verwachten. Ze plaatst zichzelf in de spotlights en dan krijg je gewoon kritiek. Door dit verhaal te schrijven heb ik hetzelfde gedaan en kon ik ook hetzelfde verwachten, maar dat maakt het niet makkelijker.

"Um, je weet wat 'puta' betekent, toch?" vroeg een behulpzame, tweetalige vriendin nadat ze de commentaren op mijn Instagram had gezien. En dat wist ik, want toen ik een dialoog tussen twee volgers zag ontstaan naar aanleiding van een van mijn selfies liet ik Google Translate erop los. Bedankt dames – ja, dit waren dus twee vrouwen die een andere, onbekende vrouw, hoer noemden op haar eigen Instagram-account – voor mijn lesje Spaans.

De commentaren op Daily Mail, die het eerste deel van mijn Kimscovery geplaatst hebben, deden gewoon pijn. Na de eerste vijf ben ik gestopt met lezen. Het zijn er nu 481. Vreemden die het hebben over hoe ik eruit zie, kritiek hebben op mijn lichaam en zich afvragen waarom ik mijn leven hieraan verspil. Echt, ik was kapot. "Ik vind het gewoon leuk en ik doe mijn best!" dacht ik. "LEES DE COMMENTAREN DAN NIET," zei een vriendin. Maar dat was al te laat en de tranen prikten in mijn ogen. Ik had oprecht niet verwacht dat het me zoveel zou doen. En Kim moet er dus élke dag (sterker nog, elke minuut!) mee omgaan.

Maar, aan de andere kant: de commentaren op ELLE waren FANTASTISCH. En iedereen die me op Instagram opgezocht heeft om te vertellen hoe leuk ze het vonden: ik heb het gelezen. En jullie berichtjes maakten me weer gelukkig. Het is zo makkelijk om je te focussen op al het negatieve, maar de positieve dingen zijn net zo belangrijk.

Ik heb veel van mijn Kimsperience geleerd. En ik wil niet heel afgezaagd doen, maar één van de dingen die ik ontdekt heb is dat ik moet werken aan mijn zelfvertrouwen. Ik moet mezelf niet onderschatten, meer kansen aangrijpen en blij zijn met wie ik ben. En dat betekent dus uit mijn comfort zone stappen, van mijn garderobe tot mijn liefdesleven tot mijn carrière.

Zou Kim zichzelf ooit omschrijven als minder dan KIM KARDASHIAN, HBIC (Head Bitch In Charge - red.)? Ik dacht het niet. En ze zou zich er al helemaal niet voor verontschuldigen.

 

 

Dit artikel verscheen oorspronkelijk op ELLE.com