Zo vreselijk zijn celebs in noodgebieden

Hulpverleners doen een boekje open over Christina Aguilera en Angelina Jolie.

Meer van Blog Anke Meijer
20 articles
Ook Frank Underwood kan een engerd zijn
Opinie: 'Sorry Meryl Streep, ik geloof je niet'
Daar is dat 'enge' woordje gender weer...

Hollywood heeft veel over voor goede publiciteit. Kijk alleen maar hoe keihard team Affleck deze week spint om te voorkomen dat de breuk niet al te negatief op Ben gaat afstralen. Daags na de aankondiging van de vaak besproken maar nooit helemaal verwachte scheiding tussen hem en Jennifer Garner, proberen ze de conversatie al te veranderen. Minder 'met wie ging Ben allemaal vreemd en hoe verslaafd aan drank en gokken is hij?' en meer 'Ben Affleck is Batman!'.

Advertisement - Continue Reading Below

Het is waarschijnlijk geen toeval dat de aankondiging van de scheiding dinsdagmiddag laat kwam - het moment waarop de gossipbladen al naar de drukker waren - in de week van de 4th of July. Team Affleck hoopt vast dat het lange weekend waarin heel Amerika liever naar vuurwerk dan Hollywood kijkt, de aandacht voor de Afflecks wat zal doen verslappen.

En dan kunnen ze vanaf volgende week beginnen met het nieuwe hoofdstuk: Batman. Want ook weer niet toevallig begint volgende week Comic Con, het grote nerdfestijn waar Ben en Henry 'Superman' Cavill voor het eerst samen hun aankomende Batman vs. Superman gaan promoten. En zo zal, amper twee weken na een van Hollywoods meest geruchtmakende scheidingen, het verhaal alweer over Bens carrière gaan. Mits er niet opeens iets vreselijk sappigs opduikt natuurlijk. Of Team Garner besluit dat de man er niet zo makkelijk mee weg kan komen en Jennifer haar eigen kant van het verhaal gaat lekken. Al kan ik me dat laatste niet voorstellen.

More From Blog Anke Meijer
20 articles
Ook Frank Underwood kan een engerd zijn
Opinie: 'Sorry Meryl Streep, ik geloof je niet'
Daar is dat 'enge' woordje gender weer...
Waarom Amber Tamblyn onze nieuwe held is
Waarom gossip zo veel beter is voor je

KINDEREN KNUFFELEN IN OORLOGSGEBIED
Hoe dan ook, goede publiciteit is alles. Het is de reden waarom sterren relaties aangaan, trouwen (kuch, George Clooney, kuch), kinderen krijgen en soms andermans kinderen gaan knuffelen in verre, arme, door rampen en oorlog getroffen oorden.

Over dit laatste verscheen deze week een heerlijk smeuïg artikel in The Guardian. In het stuk doet een anonieme hulpverlener een boekje open over de vele sterren die naar noodgebieden komen en daar regelmatig meer kwaad dan goed doen.

Neem de Amerikaanse VIP die een bezoekje van 12 uur (!) bracht aan Atjeh waarvoor een landingsplek voor z'n helikopter gebouwd moest worden, hulpverleners hun werk moesten neerleggen om een pet met een VN-logo voor hem te zoeken (wat uiteindelijk niet z'n model bleek) en hemel en aarde moest worden bewogen om een koud blikje cola te regelen. 

Ook pijnlijk zijn 'de opkomende actrice die haar meest bekende rol waarin ze verdrinkt naspeelt voor een groep tsunami-overlevenden' en 'de Britse tv-acteur die in een vluchtelingenkamp in Zuid Sudan bleef overnachten en er een van de lokale vrouwen verleidde'.  

CHRISTINA AGUILERA'S COCKTAILPARTY
Maar naast de vage omschrijvingen, noemt de anonieme hulpverlener verrassend genoeg ook een aantal sterren bij naam en toenaam. 

Zoals Christina Aguilara die het volledige team hulpverleners in Haïti pissig maakte door de enige tent mét airconditioning van de VN-basis te gebruiken voor een cocktailparty en hulpverleners vervolgens te weigeren omdat ze 'niet correct' gekleed waren voor de gelegenheid:

"I vividly remember a colleague, in boxers and a T shirt, arguing vociferously with her bouncers, who told him that not only was he not allowed in, but he was inappropriately dressed for the local culture. The irony of telling off someone for not wearing enough clothes when your day job is guarding a woman whose career was largely built on not wearing enough clothes was apparently lost on them."

Sean Penn die in Haïti begon als een enorme eikel (verrassend...) maar uiteindelijk, aldus de hulpverlener, het vak leerde en een aanwinst werd voor het team.

En David Beckham die tijdens een heftige Sierra Leone reis met spartaanse overnachtingen en een druk schema, niet meer vroeg dan wat tijd om 's avonds met de lokale kinderen een balletje te kunnen trappen.

HEILIGE ANGELINA
Maar het meest positief is de schrijver over Angelina Jolie. Gelukkig maar want als iemand vaak naar noodgebieden reist, is zij het wel. Ik zou het te naar vinden als ze dat alleen maar voor de 'foto's met vluchtelingen' zou doen. Maar nee, Angelina doet er daadwerkelijk goed, naast dat ze wereldwijde aandacht vraagt voor mensen die hulp nodig hebben natuurlijk:

"A smitten former UNHCR-er remembers working with Angelina Jolie with misty eyes. “She knew more about refugees, and had been to more places than I had,” he sighs. “She had her own cameraman, so all I had to do was find the locations and the refugees.” Another long-standing project manager said: “I was impressed with her in Haiti, in Jordan and in Sri Lanka. She left experts speechless every time.”

Conclusie: Angelina Jolie is echt heilig. David Beckham een held. En de rest moet lekker in Hollywood blijven.

Lees het hele artikel vol smeuïge details hier.