Al tijden wordt het daten tussen twee mensen waarvan er ééntje aanzienlijk aantrekkelijker is, toegeschreven aan golddiggen. En negen van de tien keer zien we 't - of denken we het te zien - gebeuren tussen een jonge, aantrekkelijke vrouw en een oudere, rijke man.

Maar! De wetenschap heeft zich er nu over gebogen, en dit beeld blijkt behoorlijk achterhaald. Verschillen in 'aantrekkelijkheid' komen in koppels namelijk heel veel voor, en zorgen zelfs vaak voor langdurige relaties. In veel langlopende relaties is er in het begin geen directe fysieke aantrekkingskracht geweest, maar groeide die langzaam.

Het onderzoek, gepubliceerd in Psychological Science, filmde verschillende koppels (stelletjes die al getrouwd waren, maar ook stelletjes die net een paar weken bij elkaar waren), waarna een publiek de aantrekkelijkheid van de koppels moest beoordelen. Wat blijkt, volgens NYmag.com:

'Terwijl de stelletjes die recentelijk waren begonnen met daten ongeveer even aantrekkelijk werden gevonden, was er bij de stelletjes die eerst een tijdje vrienden of kennissen waren voordat ze een koppel werden, duidelijk een 'hot one' aan te wijzen.'

Dat is dus heel goed nieuws, want a) misschien heb je je grote liefde al gevonden, maar heb je je dat gewoon nog niet gerealiseerd omdat jullie nu nog vrienden zijn, en b) als je iemand ontmoet die lichtjaren knapper lijkt dan jij, kun je hem gewoon bevrienden, want kans dat-ie via het vriendschapspad opeens het licht gaat zien.

Win/win.

http://i.imgur.com/LqrL592.gif


Bron: ELLE.com

Lovers, geen lovers? Miley Cyrus' vermeende vriendin Stella Maxwell klapt uit de school >

Matt Damon heeft dus nu een paardenstaart >