Hilary Duff vertelt openhartig over 'wat een marteling' het soms was om Lizzie McGuire te spelen

Opmerkelijk!

Lizzie McGuire. Heel wat tieners vulden de middagen na school met het kijken naar de gezellige show, en het maakte eigenlijk niet uit of je een aflevering voor de twintigste keer zag. Zó goed was die show dus. Het was ook de show die Hilary Duff vanaf 2001 wereldwijde en enorme faam bezorgde én een veelbesproken relatie (met Aaron Carter, die in een aflevering een gastrol had en de rest is geschiedenis...).

Advertisement - Continue Reading Below

Maar hoe dol wij ook zijn op Lizzie McGuire, voor Hilary Duff was het soms 'een marteling' om de show te filmen, zo vertelt ze nu aan PrideSource:

'As torturous as it has been at some points in my life to be Lizzie McGuire, I think that when that show came out, it was such a part of who I was, I didn't feel like I was playing a part. The writers all knew me so well and were writing things that were happening in my life and things that I would say, and I was dressing exactly like I wanted. It was so me.'

Meest gelezen

Omdat Hilary en Lizzie zo verweven met elkaar raakte, besloot Hilary een break te nemen toen de show tot een einde kwam:

'Everyone thought I was just absolutely nuts because I was really successful and making a lot of money. And it was scary, because there was no guarantee that my career was still gonna be there.'

Gelukkig zit het met de rest van Hilary's carrière wel goed (ze schittert nu in een nieuwe tv-show genaamd Younger en heeft haar nieuwe album Breathe In. Breathe Out gelanceerd), en wellicht heeft deze even-terug-naar-de-realiteit-pauze er wel voor gezorgd dat Hilary Duff een van de weinige kindsterren is die niet compleet ontspoort is geraakt. Hear hear Hil!