Toen & nu: dit is wat de Clueless-cast NU doet

Meest gelezen

Voordat Mean Girls bestond, was er Clueless, waardoor het in feite de eerste echte film is vol queen bees, mean girls, geeks en high school-gedrag. Ter ere van de Clueless-musical die ophanden is: een overzicht van waar de héle Clueless-cast nu is.

1. Cher Horowitz

Advertisement - Continue Reading Below

Voordat Carrie Bradshaw of Piper Chapman bestonden, hadden we Cher Horowitz (Alicia Silverstone), de blonde prinses die niet alleen rap van tong was, maar ook het allerbeste garderobesysteem ooit had. Weten we 'm nog?

Meest gelezen

 

Inmiddels is Silverstone (38) ook auteur, uithangbord voor veganisme en een lifestyle blogger met haar The Kind Life.

2. Dionne

Toen de BFF van Cher, nu is Stacey Dash (48) een nieuwspresentator (die onlangs nog verguisd werd om een tweet over Mitt Romney).

3. Josh

Toen was Josh (Paul Rudd) een man van de wereld, die al zijn aandacht op zijn carrière richtte en zo'n beetje geen sociaal leven had. Nu is Rudd (46) opeens op late leeftijd in Ant-man en Wet Hot American Summer: First Day of Camp een sexy actieheld geworden.

Advertisement - Continue Reading Below

 

4. Tai

Advertisement - Continue Reading Below

Brittany Murphy was in Clueless de Lindsay Lohan van Mean Girls: de onschuldige, naïve nieuweling in de klas. Daarna speelde ze nog in films als 8 Mile, Just Married en Uptown Girls, tot ze in 2009 dood werd gevonden in haar huis. Verschillende versies van Murphy's doodsoorzaak doen de ronde: in eerste instantie dacht de dokter dat ze aan een combinatie van een longontsteking, bloedarmoede en ijzertekort zou zijn overleden. Toen haar man krap een half jaar later met dezelfde mysterieuze symptomen dood in huis werd gevonden, werd gedacht aan een schimmelinfectie in het huis. Later werden er hoge metaalwaarden in Murphy's bloed én het bloed van haar man geworden, waardoor werd gedacht aan vergiftiging.

5. Murray

Murray (Donald Faison) was een beetje de anti-held van Clueless: de lieverd, het doetje. Zijn handelsmerk van the good guy is niet veranderd, want Faison speelde na Clueless vooral lieve rollen. Zijn bekendste is die in Scrubs.

6. Elton

Meest gelezen

Wat was-ie arrogant, Elton. Later auditeerde Jeremy Sisto (40) voor de hoofdrol in Titanic, maar die verloor-ie natuurlijk aan Leo. Niet dat dat heel erg is: daarna heeft Sisto nog grote rollen in Six Feet Under en Law & Order gespeeld.

7. Travis

Advertisement - Continue Reading Below

We hielden állemaal van hem: de altijd stonede, soms suïcidale Travis. Breckin Meyer is nu 41, maar ziet er nog jongensachtig cool uit - een feature die hij inzette voor een rits aan films en verschillende TV-rollen. Oh, en hij is al veertien jaar getrouwd met Deborah Kaplan, met wie hij samen een zoon heeft.

8. Miss Toby Geist

Nadat ze nog lang en gelukkig leefde met Mr. Hall, kroop Twink Caplan (67) een jaar na het verschijnen van Clueless weer in de huid van Hall, in (het kortstondige) tv-serie-vervolg van de film. Ze produceerde ook 18 afleveringen.

Advertisement - Continue Reading Below

9. Mr. Wendall Hall

Meest gelezen

Had-ie in Clueless net Cher Horowitz op haar plaats gezet, kreeg Wallace Shawn (71) in Gossip Girl wéér te maken met een prinses, als de stiefvader van queen bee Blair Waldorf. Later dit jaar verschijnt Shawn in Maggie's Plan, naast Julianne Moore, Ethan Hawke en Maya Rudolph.

10. Christian

Advertisement - Continue Reading Below

Toen was-ie een van de meest sexy hot guys en the gay object of affection van Cher, nu is-ie de eigenaar van Teddy Teadle's Grill in Californië.

11. Amber

Amber was Chers grote rivaal, en we zullen nooit weten of ze nu wel of niet bij Judy's shopte. Maar:

 

Want Elisa Donovan overwon (ongeveer ten tijde van Clueless) anorexia en heeft sinds de film niet meer stilgezeten. In 2012 trouwde ze met man Charlie Bigelow, met wie ze een dochtertje van drie jaar heeft.

12. Mel Horowitz

Chers pa heeft na Clueless ook goed geboerd, want Dan Hedaya (74) speelde in bejubelde films als The Usual Suspects en First Wives Club, en had rollen in Blue Bloods en The Mindy Project.