5 tests die alleen sterke relaties overleven

#4: de eerste dronken ruzie.

Meest gelezen

1. Samen een IKEA-meubel in elkaar zetten
Om met de meest voor de hand liggende test te beginnen: het vergt eindeloos wederzijds respect en begrip om ruzieloos een IKEA-meubel in elkaar te zetten. Om niet door het lint te gaan als de schroefjes waar jij al een half uur de hele grond voor aan het afzoeken was al die tijd in de hand van de ander lag. Om niet kwaad weg te lopen als die ander er op STOND dat die plank zus moest, maar hij uiteindelijk zo bleek te moeten en je een dikke vette streep door het werk van de afgelopen twee uur kunt zetten omdat het HELE MEUBEL weer uit elkaar moet. Lach je om deze ellende, dan heb je goud in handen dat je nooit meer los moet laten.

Advertisement - Continue Reading Below

2. Als iemand vraagt wat te eten en de ander zegt 'weet ik niet'
Het antwoord waar je precies niks aan hebt als je vraagt wat de ander wil eten, is 'weet ik niet'. 'Weet ik niet' is de allergrootste dooddoener ooit. Zelfs 'pannenkoeken' of 'friet' is een nog aantrekkelijker antwoord dan 'weet ik niet'. Mocht de een z'n 'weet ik niet' de ander toch inspireren de moed niet op te geven, dat laatste stukje besluitvaardigheid in zichzelf aan te boren en voor eten te zorgen, dan heb je goud in handen dat je nooit meer los moet laten.

Meest gelezen

 

3. Een roadtrip die langer dan twee uur duurt
Het eerste uur is een roadtrip een roadtrip; vrolijke liedjes, benen die je uit het raam wil hangen want #vrijheid, foto's van je voorruit die je ergens post als symbool voor je net verworven roadtripvrijheid en verliefde blikken die zo lang duren als het verkeer 't toelaat. Het tweede uur is een roadtrip een verhaal geworden van twee mensen in een klein blik die niks anders kunnen dan blijven zitten, airco die heel waarschijnlijk niet optimaal werkt, eten en drinken dat heel waarschijnlijk niet voorradig is en anders is wel vies lauw is geworden en dan is er ook een route die jullie moeten rijden. Verdwalen ligt voor de hand en iemand zal de schuld krijgen. Krijgt niemand de schuld en hang je ook het tweede uur nog vrolijk met je benen uit het raam, dan heb je goud in handen dat je nooit meer los moet laten.

4. De eerste dronken ruzie
Op het moment van de ruzie weet je zeker dat het over iets super essentieels gaat. In feite gaat deze ruzie over niks. Jullie zullen gaan schreeuwen en de ruzie zal  zich tot het einde van de avond voortslepen, of simpelweg het einde van de avond inluiden. Een tram of een fiets naar huis zal geen optie zijn (want uitgeput door De Ruzie), dus wordt het een taxi. In de taxi zullen jullie besluiten elkaar tegelijkertijd te negeren, wat heel onbevredigend voelt want JIJ wilt de negeerder zijn. De spanning zal om te snijden zijn en de stilte is bijna tastbaar, zo duidelijk hangt-ie in de lucht. Thuis zullen jullie verder gaan met schreeuwen en het misschien zelfs uitmaken. Maken jullie elkaar de volgende ochtend toch wakker met een kus om daarna met een gebakken ei in bed te lachen om de afgelopen nacht, dan heb je goud in handen dat je nooit meer los moet laten.

 

5. Een cadeau kopen
De een is op een gegeven moment jarig, waardoor de ander een cadeau moet vinden. Dat kun je zien als een loodzware opdracht, die je langs te drukke winkels voert en je dwingt in rijen te staan die net te lang duren. Zie je daarentegen vooral het blije hoofd van je lief voor je en kun je nú al niet wachten op diens reactie, dan heb je goud in handen dat je nooit meer los moet laten.

6. De eerste keer dat de ander hartverscheurend moet huilen
Er komt een moment dat een van jullie dat ene stukje ellende waarvan jullie nooit, nóóit ook maar een seconde hebben gedacht het met een ander te delen, toch eruit gooien. Het moment waarop elk masker, voor zover jullie dat nog droegen, verdwijnt en jullie op papier veranderen in de meest onaantrekkelijke, behoeftige en afhankelijke hoopjes ellende. Eerst doet de een dat, daarna volgt vroeg of laat de ander met een breakdown in vol zicht. Voelt dit niet alsof jullie alle game hebben verloren, en, andersom, breekt je hart van verdriet omdat de ánder in tranen is en kom je er opeens achter dat het je dus écht heel veel doet hoe de ander zich voelt, dan heb je goud in handen dat je nooit meer los moet laten.

 

Deze som vertelt je of je relatie gezond is >

De meest spraakmakende celebrity-PDA's op een rij >