6 beroemde rollen die bijna naar iemand anders waren gegaan

Johnny Depp was dus bijna...

Meest gelezen

Bij al deze rollen kunnen we niet voorstellen dat iemand anders hem ooit had kunnen spelen, maar achter de schermen dingden ook déze acteurs en actrices mee voor deze 6 iconische rollen in series en films.

1. Christina Applegate als Elle Woods in Legally Blonde

Advertisement - Continue Reading Below

 

Meest gelezen

 

Christina Applegate kreeg ooit een script toegestuurd van een film die Legally Blonde heette, waarin ze de rol zou krijgen van een dom blondje die zichzelf zou bewijzen op Harvard. Applegate had nét een ander dom blondje gespeeld in Married with Children, dus ze bedankte. 'What a stupid move that was, right?', zei ze later tegen Entertainment Tonight. Reese Witherspoon kreeg de rol, en de rest is geschiedenis.

 

2. Jennifer Lawrence als Bella Swan in Twilight

 

Advertisement - Continue Reading Below

 

Kun je je voorstellen dat J-Law het liefje zou worden van Robert Pattinson....? Neh, wij ook niet. Toch auditeerde Jennifer Lawrence voor de rol van Bella Swan, meldde The Guardian. Kristen Stewart werd uiteindelijk Bella, en Lawrence kreeg de rol van Katniss Everdeen in The Hunger Games. Heeft voor beiden prima uitgepakt, lijkt ons zo.

3. Will Smith als Neo in The Matrix

Advertisement - Continue Reading Below

 

The Fresh Prince of Bel-Air, Men in Black, I Am Legend - Will Smith heeft al veel iconische rollen op zijn naam staan, maar ééntje liet-ie aan zich voorbij gaan: die van Neo in The Matrix. De film zou een enorm succesvolle reeks krijgen, maar verrassend genoeg heeft Smith geen spijt van zijn beslissing. Aan Wired:

'I would have absolutely messed up The Matrix. At that point I wasn't smart enough as an actor to let the movie be. Whereas Keanu was smart enough to just let it be.'

4. Molly Ringwald als Vivian Ward in Pretty Woman

 

Meest gelezen

De rol van Vivian Ward zorgde voor Julia Roberts voor wereldwijde faam, maar bíjna had Molly Ringwald die rol vertolkt. In een Q&A met Reddit zegt Ringwald een van de eerste versies van het script te hebben gezien, toen de film nog $3,000 heette. Spijt heeft ze niet:

 'The script was okay but I gotta say, Julia Roberts is what makes that movie. It was her part. Every actor hopes for a part that lets them shine like that.'

5. Johnny Depp als Ferris Bueller in Ferris Bueller's Day Off

 

Je kunt je haast niemand anders dan Matthew Broderick voorstellen in de rol van Ferris Bueller, maar bíjna had Johnny Depp dus die rol. Regisseur John Hughes was ook in gesprek met Jim Carrey, John Cusack, Tom Cruise en Michael J. Fox, maar uiteindelijk ging zijn voorkeur uit naar Broderick.

6. Pamela Anderson als Dana Scully in The X-Files

 

 

Gillian Anderson kicks ass als Dana Scully in The X-Files, maar voordat de makers van de serie voor Anderson kozen, wilden ze een hele andere richting in gaan. Aan de The Times vertelt Anderson:

'They were looking for someone, bustier, taller, leggier than me.'

Uiteindelijk zorgde Chris Carter ervoor dat er voor Anderson werd gekozen, en da's een goede zet geweest - de chemie tussen Mulder en Scully knetterde seizoenlang van het scherm af.

Bron: ELLE.com

9 celebritymannen over hun gekke onzekerheden >

Vijf type whatsappers die IEDEREEN in zijn telefoon heeft >