Deze Harry Potter-theorie plaatst het HELE verhaal in nieuw perspectief

Maar echt.

Meest gelezen

Het is inmiddels al acht jaar geleden dat het laatste Harry Potter-boek verscheen (ja, acht (!) - laat dat maar even bezinken), maar dankzij een Tumblrer ontdekken we toch nog iets nieuws aan het verhaal. Wat zeggen we: een verbluffende theorie die zorgt voor een totaal andere kijk op de belangrijkste karakters in Harry Potter.

Weten we de 'Tale of Three Brothers' nog, het verhaal dat alle tovenaarsstudenten moralen dient te leren? Een opfrisser:

Advertisement - Continue Reading Below

Meest gelezen

 

In 't kort: het verhaaltje gaat over drie broers, de Prospers, die bij een rivier aankomen die zo gevaarlijk is, dat bijna iedereen daar overlijdt. De Prospers zijn echter slim genoeg om niét te overlijden, waardoor de Dood zich verraden voelt. Maar hij speelt een toneelstukje: hij doet alsof hij respect heeft voor de drie, en deelt ze drie krachtige wapens uit. De machtzuchtigste, Antioch Prosper, kiest de Zegevlier, de krachtigste toverstok die er bestaat. De tweede broer, Cadmus Prosper, is iets minder hebberig en kiest een steen waarmee hij doden kan laten herrijzen en de derde, Ignotus, is zo bescheiden om simpelweg een Onzichtbaarheidsdeken te kiezen.

In de krochten van de Harry Potter-fanwereld wordt al jaren aangenomen dat de drie broers eigenlijk Voldemort, Professor Sneep en Harry Potter zijn.

Voldemort is de oudste broer, Antioch Prosper, die om het machtigste wapen vroeg maar al snel het loodje legde.

Advertisement - Continue Reading Below

 

Sneep is de tweede broer, die lang treurde om het verlies van een geliefde en als tweede de Dood vond.

Advertisement - Continue Reading Below

 

De derde broer, Ignotus, is natuurlijk Harry - de Dood krijgt nooit zijn grip op hem, totdat Harry zich uiteindelijk oud en gelukkig vrijwillig bij hem meldt.

 

Maar: waar komt Perkamentus in dit verhaal voor? Zo'n grote, grijze en wijze baard, zo'n enorme rol in het plot - hij móet kortom een plek hebben in The Tale of Brothers.

Dat heeft-ie dus ook, want Perkamentus representeert.... *tromgeroffel*...

Meest gelezen

 

... de Dood, dus. Chapeau, J.K. Rowling. Alles wordt in een klap zo veel duidelijker en deze hele tale is so, so deep.

 

Oh, en PS: Colin Farrell gaat óók in de Harry Potter-spin off Fantastic Beasts and Where To Find Them spelen. Hij speelt de tovenaar Graves, die Newt Scamander (gespeeld door Eddie Redmayne) tegenkomt, 70 jaar voordat het verhaal van Harry Potter begint.

Alles wat je moet weten over Fantastic Beasts and Where To Find Them>

Bron: Cosmopolitan UK