Dit is de geschiedenis van de mannenzwembroek in 3 minuten

Getoond door een niet onappetijtelijk model.

Meest gelezen

Dankjewel Mode.com! Zij maakten een video die 100 jaar zwembroekgeschiedenis laat zien en kozen als model logischerwijs een hele mooie man. Afgezien van het feit dat dat fijn kijkvoer oplevert is het filmpje ook nog eens erg, eh, leerzaam. Want: geschiedenis dames, hallo.

Een kijkje waard dus. Een aantal hoogtepunt zetten wij alvast voor je op een rij:

 

Terwijl vrouwelijke zwemkleding een curvy effect moest geven, had de zwembroek altijd al als doel om het lichaam van de man groot en sterk te doen ogen. Daarom werden de zwembroeken (pakken?) van mannen 100 jaar geleden gemaakt van gebreid materiaal. Dit werd natuurlijk erg zwaar zodra het nat werd – niet echt handig.

Advertisement - Continue Reading Below

 

In 1920 zorgden nieuwe zwemvoorschriften ervoor dat mannen een rokje (whut?) over hun zaakje moesten dragen vanwege hun zedigheid. Niet. zo. sexy.
 
 

In de jaren dertig werd elastisch, waterproof materiaal een big hit en in 1937 mochten de mannen gewoon topless! Hello, sixpack, daar ben je dan.

 

De decennia die volgden waren vooral stijl en kleurvariaties op de boxer totdat daar in de jaren zeventig verscheen: de speedo. Hubba hubba.

Meest gelezen

Bekijk vooral even het hele filmpje want de laatste is gewoon à la 2015 zoals we gewend zijn – en met dit model erg leuk om naar te kijken.

 

 

Bron: ELLE.com

Video: 100 jaar mannen in mode in 3 minuten >