6 Netflix hacks die je opmerkelijk genoeg nog niét gebruikt, maar BRILJANT zijn

Dit gaat Netflix dus nóg beter maken (ja echt).

Meest gelezen

Waarschuwing vooraf: na het lezen en toepassen van deze trucs is het zeer waarschijnlijk dat je je huis nooit meer verlaat. Want Netflix kan dus nóg beter. En wel door deze 6 dingen:

1. Voeg Rotten Tomatoes-waarderingen, IMDb-linkjes en trailers toe:

Als je je bingewatching nóg beter wil maken, moet je als eerste de Netflix Enhancement Suite downloaden. We kunnen dit 't beste omschrijven als een prachtig bord met essentiële add-ons in een beknopt (en gratis) pakket. Van pop-up ratings van Rotten Tomatoes - waardoor je de hits van de missers kunt onderscheiden - tot IMDb profielen en trailers... ALLES wat je moet weten over films en series vind je hier. Dit wil je. Geloof ons.

Advertisement - Continue Reading Below

2. Gebruik een unblocker om het aanbod van andere landen te zien:

Meest gelezen

Wist je waarschijnlijk al, maar Amerika en Engeland hebben weer hele andere (Gilmore Girls! Friends!) titels op Netflix staan dan wij. Nu kun je al een deel van het Britse aanbod ontvangen door je taal te veranderen naar Engels (probeer maar eens), maar een unblocker (zoals het gratis Hola) is toch wel echt de heilige graal. Niet helemaal eerlijk, maar ach, Netflix vindt de regiobeperkingen zelf ook stom en wil dat in de toekomst veranderen. We beginnen er gewoon zelf alvast mee.

3. Speel Netflix Roulette!:

Wenste je weleens dat Netflix een shufflebutton had, zodat je niet door 2000 titels moest scrollen voordat je iets nieuws zag? Welnu, zie daar Flix Roulette. Je kunt er zelfs zoekwoorden bij invullen en zoeken op regisseur, acteur of genre (een film waarbij een zeker mannelijk hoofdpersoon vaak zijn shirt uittrekt bijvoorbeeld). Wij zijn hooked.

4. Maak korte metten met bufferen:

Iedere die-hard Netflixer weet: lang bufferen is killing voor je binge-kijk-flow. Gelukkig is er een trucje dat lang bufferen voor altijd tegengaat (werkt wel alleen als je op een computer of laptop kijkt):

Terwijl een titel speelt, druk dan op Shift Alt (Shift Opt voor Apple) en klik links om een 'verborgen menu' te openen (genaamd de Stream Manager). Hierin kun je allerlei instellingen aanpassen, waaronder voor het bufferen en streamen. Gebruik je Chrome? Druk dan op Ctrl Shift Alt/Opt S voor het geheime menu.

5. Kijk naar Netflix op vreemde tijden:

Raar maar waar: wanneer je heel vroeg of heel laat (of op werktijden) naar Netflix kijkt, heeft het beeld een betere kwaliteit en laadt alles een stuk sneller. Nog een goed excuus om zaterdagnacht eens niet in de kroeg te hoeven besteden.

6. Ken al je computer shortcuts:

Deze 4 trucjes zorgen ervoor dat je nóg efficiënter te werk gaat tijdens je bingewatch-sessie:

> Druk op 'F' om naar fullscreen te gaan. 'Esc' maakt het beeld weer kleiner.

> Door op 'space' te drukken pauzeer je of laat je de titel weer spelen.

> 'Shift pijltje naar rechts' zorgt ervoor dat je vooruitspoelt. Met 'shift pijltje naar links' spoel je terug.

> Met 'M' controleer je je 'mute'-knop.

Bron: huffingtonpost.com