Dit zijn dé 16 geheimen van koppels die al heel lang bij elkaar zijn

#2: soms zijn ruzies gewoon ruzies, geen dealbreakers.

Meest gelezen

1. Onderschat NOOIT de waarde van de vraag 'hoe was je dag?'
Die vraag wordt, hoe vaak je hem inmiddels ook hebt gesteld, nooit saai. Bovendien is het een fijn idee om te weten dat, als niemand een zier geeft om wat je die dag hebt gedaan, je altijd nog je lover hebt die wél wil weten hoe je dag was.

2. Soms zijn ruzies gewoon ruzies, geen dealbreakers
Je kunt heel verliefd op iemand zijn en tegelijkertijd heel hard ruzie maken. Niet iedere ruzie hoeft Het Eind te voorspellen, en sterke relaties weten ruzies op waarde te schatten.

Advertisement - Continue Reading Below

3. Accepteer dat relaties verplichtingen met zich meebrengen
Je wil misschien niet mee naar alles waar je liefje je mee naartoe wil nemen, maar je weet ook dat het hem heel gelukkig maakt om je aan zijn zijde te hebben, waardoor het de moeite waard wordt.

4. Maar voel je niet verplicht naar álles mee te gaan
Familieverjaardag? Ja. Een avond sport kijken of doorhalen met 'de jongens'? Nee.  

5. Kleine verrassingen hebben groot effect
Houdt hij van chocola met hazelnoot? Haal een reep op weg naar huis. Het is niet alleen heel lekker, het laat ook zien dat je af en toe tijdens zoiets stoms als boodschappen doen aan elkaar denkt.

Meest gelezen

6. Forceer jullie vriendengroepen niet
Probeer niet krampachtig dubbeldates te organiseren als het onderling gewoon niet helemaal klopt. Hij heeft zijn vrienden, jij hebt jouw vrienden, en als daar overlap tussen ontstaat is dat mooi, maar als het gescheiden blijft is daar ook helemaal niks mis mee.

7. Kus elkaar hallo en gedag
Omdat het allerliefste moment altijd de kus voordat de ander het (eerder) het huis uit gaat is. En andersom: elkaar kussen als jullie elkaar weer zien, vóórdat je richting de ijskast loopt, laat zien dat jullie elkaar het belangrijkst vinden, elke dag opnieuw.

8. Soms moet je nee zeggen om tijd met elkaar door te brengen
Elke avond is er wel iéts te doen - dat betekent niet dat je altijd moet gaan. Soms moet je allebei 'nee' zeggen. Het leven is altijd druk - sta af en toe even samen stil.

9. Behandel zijn familie als de jouwe
Bel ze af en toe, app ze weleens. Kleine dingen die een groot verschil maken - hoe leuk is het als jouw liefde moeite doet voor je familie? Precies.

10. Wees lief als de ander ziek is
En misschien betekent dat inderdaad dat je die ene afspraak moet afzeggen, of dat je naar de supermarkt moet om eten te halen, of pijnstillers, of even een extra kus moet brengen. Niemand wordt expres ziek, dus klaag niet over die ene extra mile die je nu moet lopen. Straks ben jij weer een keer ziek, en dan is het omgedraaid.

11. Doe even wat meer als de ander omkomt in het werk
Woon je al samen? Wees niet punctueel als het op huistaken aankomt. Als de ander een moordend schema heeft en jij niet echt, doe dan even wat meer - zijn jullie allebei eerder klaar en is er meer tijd voor elkaar. Net als met punt 10, komt er een tijd dat het andersom is, en dan draaien de rollen weer om.

12. Maak de ander niet belachelijk
Waar anderen bij zijn. Jullie zijn elkaars geliefden, niet elkaars punch line.

13. Als iemand slecht spreekt over je liefde, verdedig dan
Zelfs als je eigenlijk geen zin hebt om iemand in de rede te vallen of te bescheiden bent iemand ergens op aan te spreken. Soms moet je een uitzondering maken - je bent after all elkaars grootste supporters.

14. Hou elkaar op de hoogte van jullie plannen
Dat betekent dus niet dat je om elkaars toestemming hoeft te vragen, maar wel dat de ander zich a) geen zorgen hoeft te maken of je nog leeft of dat er iets is gebeurd en b) de ander niet onnodig de dag vrijhoudt terwijl de een allang plannen heeft.

15. Ruzie niet op vakantie
Dus het hotel is niet zo luxe als jullie dachten, en hij heeft je toilettas niet meegenomen, zoals hij had beloofd. Je kunt ervoor kiezen om daar super chagrijnig over te zijn en dat koppel te worden dat ruziet op het vliegveld, of je kunt het wegzetten als een grappig verhaal voor later. Dat laatste is beter.

16. Wees spontaan
Reserveer voor twee op het allerlaatste moment. Heb random ochtendseks. Verras de ander met concertkaartjes. Doe dingen die de ander niet verwacht.

 

Deze som vertelt of je relatie gezond is >

5 tests die alleen sterke relaties overleven >