Credit Crunch Fashion

FROM: ELLE Spy
TO: (B)Elle
SUBJECT: Credit Crunch Fashion

 

Oppervlakkig, moi? Als er iemand de afgelopen weken aan alle mogelijke nieuwsbronnen gekluisterd was, dan was het wel ELLE Spy.

Meest gelezen

Ik had namelijk een buitensporige interesse ontwikkeld in de kredietcrisis (ben inmiddels al weer soo over it trouwens, qua onderwerp). Al moet ik wel toegeven dat ik voornamelijk geïnteresseerd was in hoe de financiële perikelen mijn portemonnee, en dus mijn aankoopgedrag, zouden gaan beïnvloeden. Ineens is alles anders geworden en is ‘doorgeslagen consumentisme’ slecht en verdacht. Wat ik toch een beetje gek vind omdat ik altijd dacht dat ongebreideld spenden goed was voor ‘de economie’. Dat heet toch koopkracht?

Advertisement - Continue Reading Below

 

Nou ja, mijn naam is ELLE Spy en ik ben een doorgeslagen consument, en ondanks dat dat me eigenlijk verdomd goed beviel, heb ik bedacht dat change noodzakelijk is. Al was het alleen maar omdat ik niet denk dat Wouter Bos mijn onverantwoorde bestedingen ‘garandeert’ (niet eerlijk eigenlijk, wat is het verschil tussen de onverantwoorde besteding van een bank en die van een individu als ik? Het komt allemaal neer op doorgeslagen consumentisme).

Meest gelezen

 

 

KATE MOSS: STYLE

Maar goed, tijd voor een wardrobe rethink. Hoe houden we het hele aankleden verhaal leuk? Er kan toch niet van mij verwacht worden dat ik me de komende recessie hul in één en hetzelfde ouftitje, daar wordt niemand vrolijk van. Misschien moet ik nog één investering doen. Niet eens in een jurk of schoen, maar in een boek. Het boek ‘Kate Moss: Style’ door Angela Buttolph. Dit bevat een bijna wetenschappelijke analyse van de beroemdste garderobe ter wereld. Precies de garderobe die ik het liefste integraal zou willen overnemen.

 

En wat blijkt bijvoorbeeld, Kate Moss is een ster in het recyclen van een klein aantal key looks. Bepaalde items komen steeds weer terug in haar garderobe (Bretons gestreepte truitjes, versierde shift jurkjes, fluwelen avondmantels, meestal in de kleur koningsblauw). Bij Kate zijn deze items dan wel steeds andere en meestal ook hele dure items, maar de wijze les is natuurlijk dat ik moet bepalen welke items het meest key zijn voor mijn look. En dan hoef ik al die andere dingen gewoon niet meer te kopen, dat is dan alleen maar ruis in mijn kledingkast. Of zo.

 

 

BUDGETTIP

Een andere budgettip is natuurlijk delen. Dit wordt de laatste tijd vol enthousiasme in de praktijk gebracht door moeder & dochterduo Madonna en Lourdes. Van groot zwart brilmontuur (waar we het al eens eerder over hadden), tot lange Adidas kousen tot gestreepte truitjes, tot geruite petten, er is volgens mij één grote gemeenschappelijke verkleedkist waar uit geput kan worden bij de Cicconetjes thuis.

 

Het is natuurlijk wel handig dat je als vijftigjarige moeder net zo’n postuurtje hebt als je twaalfjarige dochter (‘Zo slank zijn als je dochter, dat wil je allemaal,’ zong Corry van Gorp niet voor niets al eens), maar in het leeftijdsverschil schuilt gelijk ook het gevaar. Zou Madonna het door hebben dat de outfitjes / accessoires Lourdes bijna iedere keer leuker staan? Les: kleren delen kun je het beste doen met iemand die een beter gesorteerde kledingkast heeft, maar die ook minder knap is dan jij.

 

Veel verder ben ik helaas nog niet gekomen met het verzinnen van oplossingen voor mijn persoonlijke credit crunch. Misschien heb jij nog tips?