Waarom Justin Bieber geen spontane interviews meer wil geven

Zijn team is als de dood voor wat er uit zijn mond komt.

Meer van Blog Anke Meijer
20 articles
Ook Frank Underwood kan een engerd zijn
Opinie: 'Sorry Meryl Streep, ik geloof je niet'
Daar is dat 'enge' woordje gender weer...

Eerst Beyoncé en nu Justin Bieber; is zwijgen het nieuwe praten in Hollywood? Vorige week schreef ik al hoe Beyoncé al zeker één jaar geen echte interviews meer heeft gegeven. Deze week beweert Page Six dat Justin Bieber ter promotie van zijn nieuwe single geen enkel live interview geeft. De zanger zal enkel te zien, te horen en te lezen zijn in vooraf opgenomen én door zijn team goedgekeurde interviews. 

Advertisement - Continue Reading Below

Het is een maatregel die lijkt op Beyoncé's nieuwe mediaregime - spaarzame (email-)interviews en vooraf opgenomen videoboodschappen -, behalve dan dat Bey zichzelf het zwijgen heeft opgelegd en Justin van zijn team niks meer mag zeggen. Of zoals Page Six het zegt:

'Justin’s people are so terrified of him speaking live, they’re doing everything pretaped.'

Het is wellicht niet zo'n gekke maatregel van Team Bieber. Justin was nog niet zo heel lang geleden een van de meest gehate figuren van de popwereld. Hij deed domme dingen, zei domme dingen en was vooral iets te vaak een enorme douchebag.

More From Blog Anke Meijer
20 articles
Ook Frank Underwood kan een engerd zijn
Opinie: 'Sorry Meryl Streep, ik geloof je niet'
Daar is dat 'enge' woordje gender weer...
Waarom Amber Tamblyn onze nieuwe held is
Waarom gossip zo veel beter is voor je

Zijn team deed lange tijd niks, en pas toen het compleet uit de hand was gelopen en zijn imago niet meer te fixen leek, kwam het moment van 'de grote ommekeer'. Wat volgde was zijn (mislukte) excuusvideo, de (mislukte) Comedy Central Roast en de (mislukte) plotselinge hang naar religie. Eigenlijk was er niets dat echt leek te werken, tot de zanger bij James Corden in de auto stapte.

Hun 'car karaoke' ging viral en zelfs mensen die hun uiterste best deden om Justin te haten, konden niet anders dan hem leuk vinden. Dankzij James was iedereen weer oké met Bieber.

Dat was in mei en daarna hebben we een zomer lang weinig van Justin vernomen. Niet gek dus dat Team Bieber deze positieve vibe niet wil verpesten met een live interview. Want ondanks dat ene leuke segment, is er natuurlijk geen enkele reden om aan te nemen dat de jongen die in maart nog niet genoeg zelfspot had om echt ten kosten van zichzelf te kunnen lachen, opeens gereformeerd is.

Vandaar dat het een stuk veiliger is om hem en zijn uitspraken onder controle te houden zodat er enkel brave interviews verschijnen, zoals dit gaap-opwekkende vraaggesprek tussen Justin en Martha Stewart in Interview deze week. Niet dat hij niet genoeg 'Bieber' was om alsnog dit én dit artikel vol 'idiote quotes' te inspireren. Maar het is niets in vergelijking bij de onzin die hij ooit kon uitkramen. (Denk: 'As hard as I've tried, I don't know how not to be adorable' en 'So remember, this is Bieber's world. You're just living in it. Bieber or die.' - lees hier nog veel meer quotes.)

Justin is trouwens wel aanwezig bij MTV's VMAs aankomende zondag. Hopelijk voor Team Bieber is Justin oké met hun huidige mediastrategie. Want anders is er natuurlijk niets dat de zanger tegenhoudt om op z'n Kanye's de microfoon te pakken en te zeggen wat hij wil zeggen. En de VMAs worden live uitgezonden...